Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На форумі «Pro sport» обговорили актуальні питання розвитку спорту Донецької області

8 вересня до Дня фізичної культури і спорту України відбувся форум «Pro sport», у рамках якого розглянули низку нагальних проблем спортивної сфери Донеччини. Захід, організований за ініціативи Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» і за підтримки управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації, став першим подібним для регіону.

Головними акцентами в обговоренні стали:

• актуальний стан фізичної культури і спорту в регіоні,
• система підготовки кадрового потенціалу в спортивній сфері,
• тенденції розвитку масового спорту,
• перспективи атлетів Донеччини на Олімпійських іграх 2024 року,
• сучасні підходи в спортивній медицині.

Спікерами форуму виступили: начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, директор Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки Ігор Анушкевич, директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко, директор Школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова, директор Донецького регіонального центру спортивної медицини Антон Діденко.

Захід розпочався з виконання гімну України, після чого учасники вшанували пам’ять воїнів, загиблих у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність нашої держави. У їх числі – чимало представників сфери спорту.

«Усі випробування, викликані російським воєнним вторгненням на територію України та Донеччини зокрема, ми маємо змогу долати завдяки героїзму Збройних Сил України, усіх наших захисників і захисниць. Наш спортивний фронт – це виховання сильної здорової нації, всебічне сприяння розвитку масового спорту та забезпечення умов для найвищих досягнень спортсменів на міжнародних змаганнях.

Нам вдалося зберегти систему управління сферою та мережу з 22 обласних установ і закладів. Здійснюється їх діяльність, збережені понад 500 робочих місць та евакуйовано близько 85 відсотків майна. Активно працюють 14 обласних дитячо-юнацьких спортивних шкіл, ще 14 ДЮСШ територіальних громад продовжують функціонувати в різних форматах. Соціальний проєкт Президента України «Активні парки – локації зорової України» допомагає зробити спорт ближчим до кожного мешканця Донеччини.

З початку 2023 року в різних куточках України проведено 88 обласних спортивно-масових заходів. Наші спортсмени станом на зараз здобули 1529 всеукраїнських медалей та 553 нагороди на міжнародних змаганнях. Продовжуємо надавати гідну підтримку провідним і перспективним атлетам, а також кращим тренерам. І щиро дякуємо світовій спортивній спільноті за вагому допомогу», - відзначив Володимир Мицик.

Спікери виступили з ґрунтовними презентаціями за напрямками форуму, висловили свої думки щодо тем, які найбільше турбують спортивну громадськість Донеччини – зокрема, про перші кроки відновлення сфери в регіоні після закінчення війни. Адже відкритий діалог – це можливість віднайти спільні ефективні вирішення найскладніших питань!

Переглянути відеозапис прямого ефіру форуму «Pro sport» можна за посиланнями: facebook.com/sportdonoda/videos/211640644999889 та facebook.com/sportdonoda/videos/838713731204635.

 
 
 
 
 
 
 

Більше світлин з заходу – на нашій сторінці в соціальній мережі Facebook: www.facebook.com/sportdonoda (за посиланням)

09.09.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах