Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Маріуполець Антон Крюков здобув 4 медалі на чемпіонаті світу з парапауерліфтингу

З 22 по 30 серпня в місті Дубай (Об’єднані Арабські Емірати) відбувся чемпіонат світу з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, що зібрав 500 учасників із 81 країни.

Успішним виступом на змаганнях відзначився Антон Крюков із Маріуполя – майстер спорту України міжнародного класу, представник Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт». Він виборов 4 нагороди різного ґатунку.

В особистому заліку у категорії до 107 кг Антон відзначився «бронзою», зафіксувавши штангу вагою 244 кг – і це новий рекорд Європи (результат переможця цієї категорії з Ірану склав 248 кг, а срібного призера з Монголії – 247 кг). При цьому за підсумками трьох підходів, у сумі, Крюков зібрав 711 кг (230 + 237 + 244 кг) та здобув «золото».

У командних змаганнях серед чоловіків Антон Крюков, представник Волинської області Юрій Бабинець і Костянтин Панасюк з Одеської області стали срібними призерами.

Заключний вид програми світової першості – змішані команди (мікст) – вдалося виграти збірній України, до складу якої увійшли Антон Крюков, Костянтин Панасюк та пауерліфтерка з Луганської області Наталія Олійник.

Окрім Крюкова, Донецьку область на чемпіонаті світу в ОАЕ представили ще дві спортсменки.

Тетяна Бобровська з Краматорська в жіночих змаганнях у категорії до 61 кг посіла 12 місце за кращим результатом та 10 місце за сумою трьох підходів. Злата Дячук зі Слов’янська у категорії до 79 кг опинилася на 14-й (best) і 12-й (total) сходинках.

 
 

Світлини – Національний комітет спорту осіб з інвалідністю України, Міжнародний паралімпійський комітет, World Para Powerlifting

02.09.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах