Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На чемпіонаті світу зі спортивного орієнтування серед ветеранів виступили 5 представників Донеччини

Місто Кошиці, що в Словаччині, з 11 по 18 серпня 2023 року прийняло чемпіонат світу зі спортивного орієнтування серед ветеранів – його учасниками стали 2734 представники 44 країн.

Орієнтувальники визначали кращих у вікових категоріях від 35 до 90 років (з кроком у 5 років) на 5 дистанціях: спринт-кваліфікація, спринт-фінал по місту, лісова кваліфікація, фінали на середній та довгій лісовій дистанціях у важких гірських місцевостях.

Склад збірної України налічував 67 осіб, і від Донецької області виступили 5 спортсменів: у віковій категорії M-50-54 роки – Ігор Кузьмін з Маріуполя та Сергій Тарасенко з Краматорська, у віковій категорії W-55-59 років – Наталія Лавриненко з Лиману, Світлана Хохлова з Дружківки, Тетяна Дойч з Бахмута.

У кожного представника Донеччини на чемпіонаті світу були свої цілі та завдання, враховуючи кількість і рівень суперників.

Найвищий результат показав Ігор Кузьмін з Маріуполя – у фіналі на довгій лісовій дистанції в категорії M50-B він посів 3 місце серед 72 учасників. Змагальну дистанцію 6880 м він подолав з часом 57 хвилин 42 секунди, поступившись тільки спортсменам Фінляндії та Болгарії (результат опонентів склав 57:38 та 53:41). При цьому Ігор випередив представників Австрії, Великої Британії, Естонії, Іспанії, Італії, Китаю, Латвії, Литви, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччини, Туреччини, Угорщини, Чехії, Чилі, Швеції та Японії.

П’ятою серед 72 учасниць у фіналі змагань зі спринту на дистанції 2110 м у категорії W55-B стала Світлана Хохлова з Дружківки. Її час склав 11:55.

 

24.08.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах