Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Від Донеччини до Закарпаття: Автопробіг «Дорога Єдності» з нагоди Дня Незалежності України охопив низку спортивних локацій

32-й річниці Незалежності України, за ініціативи Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» і за підтримки управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації, присвятили автопробіг «Дорога Єдності». Його маршрут розпочався на Донеччині, пройшов через центр країни і завершився на її крайньому заході.

Старт автопробігу 21 серпня на кордоні Донецької області дав заступник голови облдержадміністрації Вадим Філашкін. Він звернувся до учасників із напутніми словами, зазначивши, що захід є символом єднання українців навколо ідей вільної незалежної держави, здорової та сильної нації.

На Донеччині почав формуватися символічний ланцюг прапорів – із державного прапору України, прапору Донецької області, символічного стягу заходу, прапору ДОЦФЗН «Спорт для всіх». Потім до них доєдналися стяги інших областей, через які проходив автопробіг, та організацій-партнерів заходу.

Першою зупинкою стало місто Полтава, де після переміщення з Бахмута повноцінно функціонує Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С.Бубки. Відбулася урочиста зустріч колони, після чого в рамках соціального проєкту Президента України «Активні парки – локації Здорової України» пройшли веселі естафети серед вихованців коледжу та дітей ВПО з Донеччини, яких залучила БО «БФ «Карітас-Полтава».

 
 

22 серпня автопробіг завітав у Київ. Учасників заходу зустрічали культурний хаб «Донеччина», хаб «Наш Краматорськ-Київ» та представники Бахмутського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». У столиці для дітей переселенців з Донецької області також організували цікаві спортивні активності, завдяки яким кожен отримав заряд позитивних емоцій та гарного настрою.

У День Державного Прапора України, 23 серпня, автопробіг «Дорога Єдності» дістався Львова. Тут пройшло тренування за участю регбістів Донеччини. Спортивній частині традиційно передувала урочиста зустріч та символічне зв’язування прапорів.

 

Фініш автопробігу відбувся у День Незалежності України в Ужгороді, де і сформувався кінцевий символічний ланцюг єдності з прапорів всіх залучених до заходу регіонів і організацій-партнерів. Спортивна частина свята розпочалася з тренування на локації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», після чого гандбольна команда «Донбас» і дзюдоїсти Донеччини разом зі спортивними працівниками Донецької та Закарпатської області долучилися до забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Його мета – вшанування пам’яті захисників, які віддали свої життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.

Начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик тепло подякував колективу Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», який на чолі із директором Сергієм Головченком подолав весь маршрут автопробігу та виступив ініціатором низки активностей.

 
 

Учасники автопробігу вручали пам’ятні знаки від Донецької обласної адміністрації спортсменам Донеччини, діячам спорту, представникам організацій, що опікуються долею внутрішньо переміщених осіб з Донеччини.

Таким чином, захід «Дорога Єдності» став яскравим акордом святкової програми з нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України одразу в кількох регіонах нашої держави.

25.08.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах