Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Відкриті змагання з гирьового спорту пам’яті Олексія Рокочого відбулися в Переяславі

19-20 серпня в місті Переяслав Київської області пройшов відкритий чемпіонат ГО «Донецька територіальна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» з гирьового спорту пам’яті заслуженого тренера України Олексія Рокочого.

Олексій Рокочий (1951-2014) займався пауерліфтингом, важкою атлетикою, гирьовим спортом. Його вихованці виступали на загальнонаціональних змаганнях, чемпіонатах світу та Європи. Шляхом батька пішли й сини Олексій та Євген. Так, Олексій Рокочий (молодший) є переможцем турнірів з пауерліфтингу найвищого рівня: Х Всесвітніх ігор 2017 року, чемпіонатів світу (2002, 2008, 2013), чемпіонатів Європи (2012, 2016).

Змагання пам’яті заслуженого тренера України Олексія Рокочого до російського повномасштабного вторгнення традиційно проходили на Донеччині, у місті Лиман. Утім, склад цьогорічного заходу в Переяславі також виявився представницьким: його учасниками стали і спортсмени Донецької області з Бахмутської, Покровської, Волноваської, Слов’янської, Краматорської, Іллінівської громад, і запрошені команди міста Києва та Київської області, а також воїни ЗСУ.

На майданчику змагалися гирьовики дорослої вікової групи та ветерани у вагових категоріях до 70 кг, 85 кг і 85+ кг.

За підсумками загальнокомандного заліку перше місце посіли представники Києва, на другому місці – Київська область, на третьому – Донецька область.

Переможців і призерів нагородили кубками, медалями й грамотами від управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації і Донецької територіальної організації ВФСТ «Колос». Дружина Олексія Рокочого Любов вручила учасникам пам’ятні футболки.

Окремою плакеткою за співпрацю між Донеччиною та Київщиною організатори відзначили Олександра Степанчука, голову Київської територіальної організації ВФСТ «Колос».

 
 

Світлини – Валентин Шеремет (ps.informator.ua)

22.08.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах