Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


«Шаную воїнів, біжу за героїв України» – триває реєстрація на шостий патріотичний забіг

Захід «Шаную воїнів, біжу за героїв України» був започаткований у 2018 році та приурочений до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Символом забігу є воїн-янгол та жовто-блакитна стрічка, яку він перетинає в русі.

Усі бажаючі можуть долучитися до заходу, заповнивши форму за посиланням: https://cutt.ly/6wi4KR6R. Реєстрація триватиме до 20 серпня.

Основний забіг відбудеться 26 серпня – напередодні Дня пам’яті захисників України, який відзначають 29 серпня. Але можна приєднатися і в інший зручний день.

Учаснику необхідно:

- обрати ім’я героя, пам’ять якого є бажання вшанувати, або отримати таке ім’я від організаторів;
- визначити дистанцію для себе – 2, 5 або 10 км;
- після реєстрації за вищезазначеною формою отримати на електронну пошту свій номер та роздрукувати його;
- пробігти обрану дистанцію в будь-якому місці;
- розмістити у соціальній мережі світлину із забігу з історією героя, зазначивши хештеги #БіжуЗаГероя_2023 та #забіг2023.

Національний захід «Шаную воїнів, біжу за героїв України» є можливістю подякувати та підтримати близьких захисників і захисниць, які сьогодні боронять нашу країну від російських загарбників і борються за збереження територіальної цілісності, має за мету об’єднання всіх громадян навколо цінностей української державності, вшанування пам’яті Героїв.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну для захисту рідної землі зброю до рук взяли люди різного роду занять. Серед них – чимало представників спортивної спільноти. Тренери та спортсмени Донецької області пішли на фронт заради світлого й мирного майбутнього, аби їх колеги наближали в тилу спільну Перемогу над окупантами, і на спортивному небосхилі з’являлися нові талановиті зірочки української Донеччини.

Закликаємо учасників забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України» вшанувати пам’ять представників сфери спорту, які віддали життя за можливість сьогодні продовжувати працювати на благо Донецької області та України.

Так, добровольцями пішли на фронт:

- Сергій Колоколов, переселенець із Донецька у Волноваху – тренер-викладач Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з важкої атлетики, майстер спорту України;

- Ігор Чечинов зі Слов’янська – президент громадської організації «Донецька обласна федерація рукопашного бою «Донбас», старший тренер Донецької області з рукопашного бою, тренер-викладач Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи громадської організації «Донецька територіальна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос», суддя національної категорії з боротьби самбо і рукопашного бою;

- Геннадій Колісник із Краматорська – керівник Донецького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді, заступник голови відокремленого підрозділу Федерації спортивного туризму України «Донецька обласна федерація спортивного туризму».

Назавжди молодими залишаться хлопці, які за щирим покликом серця долучилися до лав Сил Оборони України. Лише 22 роки було регбісту Владиславу Горбунову з Мирнограду, багаторазовому чемпіону Донецької області з регбі та срібному призеру чемпіонату України, коли його життя обірвали російські загарбники. 23 роки було Данилу Горбенку – кандидату в майстри спорту України з легкої атлетики (який спеціалізувався в стрибках у довжину), вихованцю Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1 Бахмутської міської ради, Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки, Школи вищої спортивної майстерності.

Посмертно нагороджені орденами «За мужність» ІІІ ступеня учасники бойових дій на «Азовсталі» в Маріуполі 20-річний спортсмен з морського багатоборства Максим Малков та багаторазовий переможець і призер чемпіонатів України з кікбоксингу WTKA Олександр Супрунов.

Лейтенант державної прикордонної служби Федір Темір активно займався легкою атлетикою, кросфітом, плаванням, веслуванням, стрільбою, а 25-річний краматорчанин Станіслав Артеменко, боєць полку «Азов», був професійним боксером – усі вони пожертвували своїм життям, мужньо захищаючи Україну від російських окупантів.

Герої не вмирають, вони завжди житимуть у наших серцях і спогадах. Вічна пам’ять!

Організатори забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України»: Міністерство у справах ветеранів України, ГО «Славетні епохи України», ГС «Національна рада спортивної реабілітації захисників України», Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності, Департамент молоді та спорту КМДА, Центр реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС «ЯРМІЗ» ГО «Асоціація медиків Революції Гідності», Сили спеціальних операцій ЗСУ, ГС «Труханів острів» та за сприяння Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадима Свириденка. Долучаються до проведення заходу центральні органи виконавчої влади (у тому числі Міністерство молоді та спорту України), обласні державні адміністрації, адміністрації територіальних громад, представники інститутів громадянського суспільства, регіональні та місцеві організаційні комітети, представництва України за кордоном.

Для комунікації з організаційних питань щодо забігу можна звертатися на електронну пошту zabigshanuygeroiv@gmail.com.

Група учасників забігу в Facebook: https://www.facebook.com/groups/Zabig2018KyivAtoOos.

03.08.2023

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах