Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Володимир Мицик: Закликаю федерації проводити змагання, бо це мотивує дітей продовжувати тренуватися

У розвитку спортивної сфери Донецької області важливу роль відіграють регіональні громадські організації з видів спорту, з якими співпрацює управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації. Друге в 2023 році засідання координаційної ради, у рамках якого обговорили нагальні питання, відбулося 26 липня.
 
«Дякуючи Збройним Силам України та всім, хто боронить країну, ми маємо можливість працювати, тренуватись і виступати на змаганнях. Незважаючи на навалу ворога, спортивний фронт тримається, і наша незламна команда, загартована ще з 2014-го року, продовжує свою діяльність. Спортивні досягнення, про які інформують сайти управління і облдержадміністрації та сторінки в соцмережах, дійсно надихають наших воїнів. Понад 70 представників спортивної спільноти Донеччини стали на захист країни в лавах ЗСУ і тероборони. Обласна державна адміністрація у ці непрості часи продовжує надавати спорту фінансову підтримку. Разом зі спортивними федераціями управління ми провели 76 заходів – як на території області, де дозволила безпекова складова, так і в інших областях. Закликаю федерації проводити змагання, бо для дітей це одна з мотивацій, аби продовжити тренуватися. Цього року представники нашої області вибороли 1 416 медалей на всеукраїнських змаганнях і 428 нагород – на міжнародних. Дякую всім, хто до цього долучився і продовжує підготовку до всеукраїнських змаганнях. Я вірю, що спортсмени Донеччини підтримають почин легкоатлетки Вікторії Ткачук, яка 23 липня виконала олімпійський норматив і виступить на Олімпіаді в Парижі», – у вітальному слові зазначив начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.
 
 
На порядку денний засідання координаційної ради – 14 питань. Доповідачами виступили: начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій, головний спеціаліст цього відділу Анастасія Юдова, начальник відділу бухгалтерського обліку і звітності Ірина Доценко, головний спеціаліст-юрисконсульт відділу організаційно-кадрової роботи управління Ольга Ясінко, директор Школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова, директор КЗ «Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С.Бубки», директор обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Володимир Страшко, директор КНП «Донецький регіональний центр спортивної медицини» Антон Діденко.
 
На засіданні розглянуто низку нагальних питань. На Донеччині зменшилась кількість спортсменів, що спричинено повномасштабною збройною агресією росіян. Розпочався кваліфікаційний період з відбору на Олімпійські ігри, які стартують через за рік, і в кожному виді спорту – своя система кваліфікації. Через різні причини не всі провідні спортсмени, які отримують щомісячні стипендії з обласного бюджету, виконують індивідуальні плани, тому список стипендіатів оновлюється. Постачальником олімпійського резерву для Школи вищої спортивної майстерності є Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С.Бубки, в якому наразі навчаються 27 збірників України. Двері цього навчального закладу завжди відкриті перед юними талантами, які вирішили пов’язати життя зі спортом. 
 
 
Зазнає змін нормативна і законодавча база. Нова форма авансових звітів, яка запроваджена з 13 липня, потребує меншої кількості підписів. 27 липня набуває чинності важливий Закон України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», який безпосередньо стосується і спортивної діяльності. 
 
Здоров’ям спортсменів безпосередньо опікується Донецький регіональний центр спортивної медицини, який передислокував з Бахмута надсучасне обладнання і поновив діяльність на Волині. Спортсмени проходять у центрі медичне обстеження і реабілітацію, а бригади лікарів за заявкою здійснюють виїзні обстеження. Також центр надає консультації щодо дотримання атнидопінгових правил. 
 
Розпочалась онлайн-реєстрація на участь у традиційному забігу «Шаную воїнів, біжу на героїв України», який цього року проходить в онлайн-режимі. Кожен може обрати собі дистанцію і долучитися до патріотичного заходу.
 
26.07.2023

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах