Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Змагання «Схід і захід разом»-2023 зібрали в Береговому команди 4 областей

З 30 червня по 2 липня в місті Берегове відбулися відкриті спортивні змагання «Схід і захід разом!» серед найкращих спортсменів Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос».

Традиційний захід, що протягом 2017-2021 років проводився в Святогірську, цього разу зібрав на Закарпатті чотири команди: збірні Донеччини та Львівщини – постійних учасників змагань, а також представників Тернопільської та Закарпатської областей, що долучилися до них другий рік поспіль. Дані змагання присвячені дню утворення Донецької області, який відзначається 2 липня.

Спортсменів на урочистому відкритті привітали: начальник управління фізичної культури та спорту Донецької обласної державної адміністрації Володимир Мицик, голова громадської організації «Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Колос» Олександр Мендусь, генеральний директор підприємства об’єднання громадян експлуатаційно-виробничого підприємства «Учбово-спортивна база «Закарпаття» ГО «Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Колос» Максим Пуздимір, представник 73 окремого батальйону територіальної оборони Анатолій Полосков.

«У першу чергу, сьогоднішній захід став можливим завдяки мужнім українським захисникам і захисницям, які боронять державу від російського агресора. На превеликий жаль, розв’язана ворогом війна принесла багато людських втрат. Але ми точно знаємо, що героїзм і самопожертва наших воїнів є запорукою світлого мирного майбутнього всієї України, і ми вічно пам’ятатимемо про це й шануватимемо пам’ять загиблих. Маючи на меті життєстверджуючі плани, потрібно зберегти гарні традиції проведення таких всеукраїнських заходів, як «Схід і захід разом!». Упевнений, спільними зусиллями ми ці традиції обов’язково примножимо та разом досягнемо ще багато яскравих перемог у славу України!», - зазначив Володимир Мицик.

«Важливо, що сьогоднішні змагання згуртовують на спортивних майданчиках українців з різних регіонів держави. Ми боремося за спортивні звитяги, а наші воїни б’ються за суверенітет України, за територіальну цілісність: щоб Схід і Захід були разом. Велика вдячність нашим захисникам, працюємо на їх підтримку! Сьогодні твориться жива історія нашої Незалежності! Слава Збройним Силам України!», - сказав у вітальному слові Олександр Мендусь.

 
 

За підсумками особистих змагань визначено призерів у шести видах спорту: бадмінтоні, волейболі, гирьовому спорті, тенісі настільному, шахах і шашках.

У загальнокомандному заліку перше місце посіла збірна Львівської області, другою стала Донецька область, третьою – Тернопільська область.

Командні результати боротьби в окремих видах спорту:

- бадмінтон: 1 місце – Львівська область, 2 місце – Донецька область, 3 місце – Закарпатська область;

- волейбол: 1 місце – Львівська область, 2 місце – Закарпатська область, 3 місце – Тернопільська область;

- гирьовий спорт: 1 місце – Донецька область, 2 місце – Львівська область, 3 місце – Тернопільська область;

- настільний теніс: 1 місце – Львівська область, 2 місце – Закарпатська область, 3 місце – Донецька область;

- шахи: 1 місце – Львівська область, 2 місце – Донецька область, 3 місце – Тернопільська область;

- шашки: 1 місце – Закарпатська область, 2 місце – Тернопільська область, 3 місце – Донецька область.

 
 
 
 

Кожна збірна отримала пам’ятні подарунки. Кращих спортсменів у особистих і командних змаганнях, а також у загальному заліку відзначили грамотами, медалями й кубками від організаторів – управління фізичної культури та спорту Донецької обласної державної адміністрації та ГО «Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Колос».

 
 
 
 

Більше світлин з заходу – на сторінці управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в Facebook: facebook.com/sportdonoda (повний фотоальбом - за посиланням)

03.07.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах