Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Європейські ігри-2023. П’ятиборка Донеччини Ірина Хохлова посіла шосте місце

З 25 по 29 червня у Польщі на олімпійському ліцензійному турнірі з сучасного п’ятиборства в рамках III Європейських ігор Донецьку область у складі збірної України представила вихованка Школи вищої спортивної майстерності Ірина Хохлова.

Українська змішана команда мікст, у складі якої Хохлова змагалася разом із Юрієм Ковальчуком зі Львівщини, посіла підсумкове 6 місце серед 14 країн Європи з результатом 1371 очко. Найбільше рейтингових балів українці набрали у «Laser Run» (біг + стрільба з лазерного пістолета) та плаванні, менше – у фехтуванні та конкурі.

У особистих змаганнях серед жінок, що зібрали 59 учасниць, Ірина подолала кваліфікацію та зупинилася на стадії півфіналу.

Своїми враженнями від участі в мультиспортивному форумі Європи спортсменка поділилася з пресслужбою НОК України:

«Це мої перші Європейські ігри, бо і для сучасного п’ятиборства це перші Європейські ігри. Тому участь у цих змаганнях особлива і надвідповідальна. Я думаю, що кожен із нас виклався на всі 100. Але, мабуть, завадила трохи завищена відповідальність, бо це важливий старт – розігруються ліцензії на Олімпійські ігри в Парижі. На жаль, здобути їх не вдалося. Плавання і лазер-ран, в принципі, показали, що ми всі в хорошій формі. Але у фехтуванні нам трохи не вистачило концентрації та спокою.

Суперники тут дуже сильні. Багато молодих спортсменів. Конкуренція зросла, особливо серед жінок. Якщо, наприклад, два роки тому у чоловіків було більше учасників, то зараз однаково. От і боремось.

Я люблю свою справу, те, чим я займаюся. Тож будемо працювати далі. Будемо старатися набирати бали за рейтингом і боротися за можливість виступити на Олімпійських іграх».

Ірина Хохлова – майстер спорту України міжнародного класу, народилася в місті Амвросіївка, наразі на змаганнях представляє місто Маріуполь. Її тренерами є Павло Кірпулянський, Костянтин Кірпулянський, Дмитро Сидоров.

 
 

Світлини – Національний олімпійський комітет України

30.06.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах