Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На локаціях «Активних парків» у Донецькій області проходять регулярні тренування на розтяжку

Соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України», що реалізується за ініціативи Президента України вже третій рік, охопив низку міст Донецької області.

У поточному 2023 році станом на кінець червня, завдяки роботі новопризначених координаторів проєкту, регулярні фізкультурно-оздоровчі заходи на локаціях «Активних парків» проводяться для мешканців чотирьох громад: Покровської, Білозерської, Селидівської та Добропільської.

Особлива увага приділяється тренуванням на розтяжку, на яких задіяні м’язи всього тіла. У першу чергу, розтяжка розвиває гнучкість – одну з основних фізичних якостей, поряд з витривалістю та силою, за якими оцінюється стан здоров’я людини. Головні принципи: плавність рухів, поступовість розвитку їх амплітудності, контроль больових відчуттів.

Користь розтяжки не варто недооцінювати. Вона попереджає травми й допомагає відновитися після фізичного навантаження й стресу, відмінно знімає психічну напругу й біль, викликані стресами й нервовим виснаженням. Розтяжка розвиває координацію, збільшує еластичність м’язів, поліпшує рухливість всього тіла, покращує загальні фізичні показники, кровообіг, поставу, зменшує болі в спині. Навіть 10-хвилинного тренування на розтяжку може бути достатньо для позитивного впливу на весь організм.

 

29.06.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах