Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Михайло Брудін із Дружківки очолив світовий рейтинг U20 з метання диска

24-25 червня в німецькому місті Мангейм відбувся легкоатлетичний турнір «29. Bauhaus Junioren-Gala» серед юніорів до 20 років, де Донецьку область представили два спортсмени.

18-річний вихованець ДЮСШ міста Дружківка, атлет Школи вищої спортивної майстерності Донеччини Михайло Брудін у метанні диска вагою 1,75 кг показав переможний результат – 63.85 метрів, що став його особистим рекордом, а також світовим рекордом U20 в поточному 2023 році. На змаганнях він обійшов 11 суперників із Німеччини, Австралії, Бельгії, Швеції.

16-річна вихованка Маріупольської КДЮСШ «Олімпія», атлетка ШВСМ Донецької області, спортсменка-інструкторка Донецької обласної штатної команди резервного спорту Марина Ковтунова в стрибках у висоту посіла 5 місце. Результат 1,79 м дозволив їй випередити опоненток із Португалії, Австралії та Швеції.

Відзначимо, що Михайло Брудін, тренером якого є його батько Юрій Брудін, у 2022 році здобув «золото» на чемпіонаті Європи серед спортсменів до 18 років у метанні 1,5-кілограмового диска (з рекордом турніру – 64.51 м) та «бронзу» чемпіонату світу серед спортсменів до 20 років у метанні диска вагою 1,75 кг (з результатом 63.30 м). У 2023 році Михайло став срібним призером молодіжного Кубку Європи в метанні диска 2 кг серед спортсменів до 23 років (з результатом 58.60 м).

Особистий рекорд Марини Ковтунової в стрибках у висоту складає 1,83 м. Вона є чемпіонкою України серед дівчат та юніорок, переможницею перших Всесвітніх шкільних спортивних ігор, срібною призеркою юніорського чемпіонату Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій.

 
 
27.06.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах