Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олександр Волков: «Доля ЄвроБаскету 2015 і престиж України сьогодні залежать від української влади»

«Федерація баскетболу України, місцевий організаційний комітет «ЄвроБаскет 2015» і я особисто налаштовані до останнього захищати спортивний престиж нашої країни і зробити все можливе для збереження права України на проведення ЄвроБаскету 2015», - заявив президент Федерації баскетболу України Олександр Волков на спільній прес-конференції ФБУ і МОК «ЄвроБаскет 2015».

Відповідно до Державної цільової соціальної програми підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу, затвердженої в жовтні 2013 року, підготовка включає в себе будівництво семи нових мультифункціональних арен, трьох тренувальних комплексів і шести тренувальних баз, а також реконструкцію двох Палаців спорту (у Києві та Дніпропетровську) і двох аеропортів (у Дніпропетровську та Одесі). При цьому відмінною особливістю проведення ЄвроБаскету 2015 є те, що будівництво арен ведеться за кошти приватних інвесторів, держава ж бере участь у компенсації відсоткової ставки за кредитами, які інвестори повинні взяти в банках у розмірі до 75% вартості будівництва. Однією з найважливіших концептуальних складових підготовки турніру є створення нової інфраструктури, яка є фактично новим кластером економіки і може бути використана для проведення величезної кількості різноманітних спортивних, культурних, розважальних заходів. Досі таких комплексів в Україні не було. У той же час в США і Європі вони дуже затребувані й задіяні в середньому 270 днів на рік.

ФБУ і МОК «ЄвроБаскет 2015» спільно розробили три сценарії проведення ЄвроБаскету 2015 залежно від кількості арен і ступеню їхньої готовності. Як підкреслив Олександр Волков, з урахуванням сьогоднішніх умов можна значно скоротити витрати на підготовку до турніру, знизивши кількість арен з семи до п'яти, відмовившись від будівництва тренувальних баз і комплексів, реконструкції аеропортів. Будівельна готовність арен становить від 5 до 20%, інвестори вже вклали понад 400 млн.грн. Сума коштів, виділених з держбюджету, склала 16 млн.грн. і була витрачена на розробку проектів будівництва баз і комплексів, а також початкові роботи з реконструкції Палацу спорту «Метеор» (Дніпропетровськ). «Згідно з графіком будівництва арен, є відставання від 40 до 60 днів. Але будівництво ще може бути завершено в строк», - зазначив голова ФБУ.

«Згідно з попередніми домовленостями, керівництво ФІБА Європа чекає зустрічі з керівництвом українського уряду. Ми робимо все необхідне для збереження турніру в Україні. Справа за позицією Кабінету міністрів і інвесторів», - підкреслив О. Волков.

 
За інформацією місцевого організаційного комітету «ЄвроБаскет 2015»
 
28.03.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах