Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На Донеччині триває реалізація соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України»

Соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України», що ініційовано Президентом України в 2021 році з метою зробити спорт ближчим до людей, отримав у Донецькій області новий поштовх розвитку. Відновлення роботи над проєктом в регіоні у березні 2023-го відбулося завдяки спільним зусиллям управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації і Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 30.03.2023 р. № 270-р «Про розподіл у 2023 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виконання окремих заходів з реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», до обласного бюджету Донеччини надійшла субвенція в розмірі 392,4 тис. грн. Кошти в рамках зазначеної субвенції спрямовуються на оплату послуг координаторів з проведення заходів щодо реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України».

Обласний центр «Спорт для всіх» разом із мережею місцевих центрів «Спорт для всіх» Донеччини провели роботу з пошуку та подальшого інструктажу координаторів. Завдяки цьому було повноцінно відновлено роботу локацій проєкту в Покровській, Білозерській, Селидівській і Добропільській територіальних громадах.

Координатори проводять на «Активних парках» заходи в найрізноманітніших форматах – це руханки, тренування, показові виступи, змагання. У рамках проєкту проходять заходи за напрямками низки видів спорту: футболу, волейболу, стрітболу, легкої атлетики, а також фітнесу. До активностей охоче долучаються представники різних верств населення та вікових груп.

Повну підтримку в організації діяльності координаторів у громадах надає ДОЦФЗН «Спорт для всіх». Фахівці установи допомагають з оформленням сторінок «Активні парки» у соціальних мережах, веденням звітності, надають рекомендації щодо форматів спортивних заходів.

На локаціях «Активних парків» у Донецькій області вирує спортивне життя. Це означає, що проєкт цілком виконує свою мету – організацію оздоровчої рухової активності всіх категорій громадян, створення умов для зниження показників захворюваності, поліпшення якості та тривалості активного життя населення, профілактики захворювань і подолання їх наслідків.

 
 
 
17.06.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах