Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донецький обласний спортивний коледж ім. С. Бубки запрошує учнів на новий навчальний рік

3 червня відбулася робоча нарада управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації за участю керівників ДЮСШ та СДЮСШОР з питань організації вступної компанії до Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки.

«З весни 2022 року через повномасштабне російське вторгнення на територію України коледж змушений був переїхати з Бахмута до Полтави. І сьогодні в цьому навчальному закладі створені дійсно гідні умови – для навчання, проживання, харчування та тренування учнів і студентів, які продовжують здобувати найвищі нагороди всеукраїнських та міжнародних змагань. За все це ми щиро дякуємо ректорці Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка Марині Гриньовій, яка забезпечила коледжу можливість функціонування в Полтаві. У сьогоднішній досягненнях спортсменів Донеччини величезна заслуга належить директору коледжу Ігорю Анушкевичу – він докладає максимум зусиль, аби славні традиції закладу були продовжені. У Полтаві КЗ «ДОСФКСП ім. С.Бубки» вже має вагомий авторитет. Коледж міг би з легкістю заповнити свої класи та групи із юнаків і дівчат Полтавщини, але ми маємо іншу ціль – підтримку та розвиток дітей саме з Донецької області», - зазначив начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Директор Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки Ігор Аншукевич наголосив, що розраховує на партнерські відносини з ДЮСШ та СДЮШОР Донецької області, які мають стати підґрунтям виховання нових чемпіонів. На сьогоднішній день коледж має 299 учнів та студентів, і на новий навчальний планується збільшити їх кількість. Відчутний недобір наразі є у відділеннях боротьби греко-римської, плавання, тхеквондо (ВТФ), легкої атлетики, велосипедного спорту, боксу.

 
 

Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С.Бубки – це вищий навчальний заклад I рівня акредитації, який готує фахівців з освітньо-кваліфікаційним рівнем молодший спеціаліст галузі знань 017 «Фізична культура і спорт» з ліцензійним обсягом 50 осіб. До складу КЗ «ДОСФКСП ім. С. БУБКИ» входить і є його структурним підрозділом спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат спортивного профілю другого-третього ступенів (основна і старша школа), яка надає загальну середню (базову і повну) освіту.

Комунальний заклад налічує 8 груп коледжного блоку та 6 шкільних класів, з них: у основній школі – чотири (7 клас – один; 8 клас – один; 9 клас – два); у старшій – два (10 клас – один; 11 клас – один).

Заступник директора з навчальної роботи коледжу ім. С.Бубки Ірина Ситковська зауважила, що на перший курс коледжу можуть вступити школярі після закінчення 9-го та 10-го класів: реєстрація в електронному кабінеті розпочнеться з 23 червня, подача заяв і документів на вступ – з 30 червня. На базі коледжу діятиме консультаційний центр при приймальній комісії для надання допомоги абітурієнтам. Зарахування відбудеться не пізніше 25 липня. По закінченню коледжу студенти отримують диплом фахового молодшого бакалавра, який дає право вступу на третій курс інших спортивних вищих закладів.

 

06.06.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах