Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Важкоатлети Донеччини виграли командний залік чемпіонату України серед чоловіків

З 22 по 27 травня в місті Луцьк відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед чоловіків та жінок, що зібрав учасників із 22 регіонів і столиці держави.

Від Донецької області на змаганнях виступили 16 спортсменів, з яких 8 вибороли нагороди в сумі двоборства.

Серед жінок звання чемпіонки України у ваговій категорії 59 кг за відсутності основної суперниці здобула Ольга Івженко, представниця міста Дружківка – її результат у сумі двоборства, що враховує вправи «ривок» і «поштовх», склав 184 кг. Срібною призеркою у категорії понад 87 кг стала Крістіна Бородіна з Вугледару із сумою двоборства 220 кг. Обидві є важкоатлетками Школи вищої спортивної майстерності Донеччини.

За підсумками чоловічих змагань у двоборстві в активі збірної Донецької області виявилося 4 срібні та 2 бронзові нагороди, що дозволило регіону виграти командний залік чемпіонату України.

У ваговій категорії до 89 кг на п’єдестал пошани зійшли два вихованці Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з важкої атлетики й спортсмени ШВСМ Донеччини. За підсумками запеклої боротьби срібним призером із сумою двоборства 337 кг став Ілля Куліков з Вугледару, а «бронзу» з результатом 334 кг здобув представник Бахмута Ігор Обухов.

Срібними медалями в сумі двоборства відзначилися ще три вихованці ОСДЮСШОР і спортсмени ШВСМ: у категорії до 102 кг з результатом 347 кг – Ілля Москаленко з Краматорська, у категорії до 109 кг з результатом 345 кг – Владислав Прилипко (Бахмут/Селидове), у категорії понад 109 кг з результатом 325 кг – Євген Бурбала з Вугледару.

Вихованець ОСДЮСШОР і студент Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки Данило Чиняков (Бахмут/Білозерське) був третім у категорії до 96 кг, маючи суму двоборства 324 кг.

Додамо, що призери чемпіонату України Ігор Обухов і Владислав Прилипко наразі є тренерами-викладачами комунального закладу «Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки».

Підготували важкоатлетів Донеччини, які здобули нагороди чемпіонату України в Луцьку, тренери Віктор Романчук, Денис Задрановський, Ігор Обухов (старший), Володимир Жога, Олег Санніков, Вікторія Корольчук, Владислав Прилипко.

 
 
29.05.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах