Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


«Олімпійське лелеченя» крокує містами Донеччини

У містах Донецької області визначаються претенденти на участь в обласному етапі Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей 5-6 класів «Олімпійське лелеченя». Так днями спортивний захід відбувся у Волновасі та Дружківці.

20 березня команди з Добропілля, Маріуполя, Докучаєвська, Волновахи, а також Володарського, Новоазовського і Тельманівського районів зустрілись у Волновасі, де у запеклій боротьбі визначалась найсильніша команда зонального етапу.

Що стосується конкурсу презентацій, то, на думку суддів, найбільш яскраво презентували своє місто, навчальний заклад та дружній клас учні Волноваської загальноосвітньої школи № 3.

За підсумками запеклої боротьби в комбінованих естафетах з перевагою в один бал перемогу здобули учні Волноваської ЗОШ № 6, які виявилися найспритнішими в бігу з м’ячем, веденні футбольного та баскетбольного м’ячів.

У вікторині на знання олімпійської тематики перші три місця поділили між собою команди з Добропілля, Докучаєвська та Волноваської ЗОШ № 3.

За підсумками всіх етапів перемогу із значним відривом від суперників вибороли учні Волноваської ЗОШ № 3.

21 березня естафету змагального духу перехопила Дружківка, яка прийняла 6 команд з Костянтинівки, Артемівська, Краматорська, Слов’янська, Дружківки та Костянтинівського району.

У презентації впевнену перемогу з перевагою у 10 балів здобула команда з Артемівська. У веселих естафетах найбільш згуртованими виявилися також учні Артемівської школи, яким 1 балом поступилася команда з Костянтинівки. У знаннях олімпійської історії рівними виявилися команди з Краматорська та Артемівська, однак краматорці відповіли на запитання швидше, за що і отримали перевагу.

Визначити переможця цього зонального етапу допомогла важка фізична гра «Артбол», перше місце у якій (а значить, і за підсумками всіх змагань) посіли учні Артемівська. Друге місце тут зайняли школярі Дружківки, а третє – Краматорська.

Команди, які посіли з першого по третє місця, отримали грамоти та подарунки від Національного олімпійського комітету України.

Таким чином, учні Волновахи та Артемівська приєдналися до команди «Надія» Красноармійського навчально-виховного комплексу, яка вже здобула перепустку у фінал обласного етапу Всеукраїнського спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя». Кращі в регіоні школярі 5-6 класів будуть визначені в Донецьку 4 квітня.

 
За інформацією Донецького обласного відділення Національного олімпійського комітету України
 
25.03.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах