Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Обласні стипендії отримуватимуть спортсмени Валерій Кудряшов і Альона Борщевська

23 травня під керівництвом заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна відбулося чергове засідання комісії з відбору претендентів на призначення стипендій спортсменам Донеччини.

«Попри сьогоднішній складний час, Донецька область продовжує підтримувати своїх спортсменів, які прославляють регіон як на всеукраїнських, так і на міжнародних аренах. Зокрема, кращі з кращих наших чемпіонів заслуговують бути обласними стипендіатами, отримуючи щомісячні грошові заохочення», - зазначив Вадим Філашкін.

Начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик зауважив, що з 1 січня 2023 року стипендії в розмірі від 2 до 6 прожиткових мінімумів було призначено 76 спортсменам та 30 тренерам з олімпійських, неолімпійських видів спорту і видів спорту серед осіб з інвалідністю. Але при цьому в затвердженому переліку передбачено внесення змін у разі подальшої невідповідності стипендіатів вимогам Положення.

Так, через порушення основних умов щодо одержання стипендії, членами комісії було прийнято рішення позбавити щомісячних виплат двох спортсменів. Нікіта Дементієв, майстер спорту України з боротьби греко-римської, не взяв участь у чемпіонаті України, зазначеному в його індивідуальному плані підготовки, через що був виключений зі складу національної збірної України. Ірина Полубенцева, кандидат у майстри спорту України з радіоспорту, вирішила завершити свої виступи за Донецьку область у цьому виді спорту, за досягнення в якому отримувала обласну стипендію, та зосередитися на виступах у спортивному орієнтуванні.

Водночас комісією було схвалено призначення обласних стипендій спортсменам, які станом на сьогодні відповідають критеріям, зазначеним у відповідному Положенні. Замість Нікіти Дементієва до списку стипендіатів на отримання заохочень у розмірі чотирьох прожиткових мінімумів включений Валерій Кудряшов – майстер спорту України міжнародного класу з вітрильного спорту, який у 2022 році став другим у фіналі Кубку Європи, і в 2023 році здобув «бронзу» і «срібло» на етапах Кубку Європи. Замість Ірини Полубенцевої стипендію в розмірі двох прожиткових мінімумів отримуватиме Альона Борщевська – кандидат у майстри спорту України з пауерліфтингу, яка в 2022 році посіла 3 місце на чемпіонаті світу, 2 місце на чемпіонаті Європи та 1 місце на чемпіонаті України.

 

23.05.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах