Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Чемпіонат Донецької області з легкої атлетики відбувся в Луцьку

9-10 травня в місті Луцьк пройшов чемпіонат Донецької області з легкої атлетики серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків у програмі командного чемпіонату Волинської області з легкої атлетики «Разом до перемоги».

У змаганнях взяли участь 47 спортсменів Донеччини, які представляли Бахмутську, Дружківську, Маріупольську, Краматорську, Слов’янську, Торецьку, Вугледарську територіальні громади та 10 організацій: Школу вищої спортивної майстерності, Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С.Бубки, Донецький регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт», Обласну комплексну дитячо-юнацьку спортивну школу, ОКДЮСШ ДОО ФСТ «Україна», ОКДЮСШ ДТО ВФСТ «Колос», ДЮКФП-2 м. Краматорськ, КДЮСШ № 1 м. Бахмут, ДЮСШ м. Торецьк, ДЮСШ м. Вугледар.

Старти провели з метою перегляду спортсменів Донеччини для подальшого комплектування команд, які змагатимуться в літньому сезоні на всеукраїнському рівні. Високі результати показали:

Ігор Гончар (ШВСМ, тренер Юрій Кузьменко) – 7 м 44 см у стрибках у довжину – 1 місце серед чоловіків;

Артем Коноваленко (ШВСМ, тренер Тетяна Серорез) – 7 м 14 см у стрибках у довжину – 2 місце серед чоловіків;

Євген Кузнєцов (ШВСМ, тренери Андрій Фатєєв, Костянтин Степанцов) – 8:28.89 у бігу на 3000 метрів – 1 місце серед чоловіків;

Руслан Наумов (ШВСМ, тренер Костянтин Степанцов) – 3:54.81 у бігу на 1500 м – 1 місце серед чоловіків і молоді;

Дар’я Дубенець (ОКДЮСШ, тренери Ольга Лук’янова, Костянтин Степанцов) – 4:45.14 у бігу на 1500 м – 1 місце серед дівчат 2006-2007 рр.н.;

Римма Філімошкіна (ОКДЮСШ «Україна», тренер Наталія Василенко) – 52 м 65 см у метанні молоту – 1 місце серед жінок;

Дмитро Єщенко (ДЮКФП-2 м. Краматорськ, тренери Тетяна Ольхова, Тетяна Серорез) – 11.30 с у бігу на 100 м – 1 місце серед юнаків 2006-2007 рр.н.

Переможці й призери змагань у своїх вікових групах були нагороджені грамотами управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.

На превеликий жаль, в умовах російської загарбницької війни проти України проведення обласного легкоатлетичного чемпіонату на території Донеччини не є можливим – основний стадіон у місті Бахмут зруйновано, місто Маріуполь тимчасово окуповано. Тож спортсмени і тренери Донецької області дякують за сприяння в організації змагань управлінню у справах молоді та спорту Волинської облдержадміністрації і Федерації легкої атлетики Волинської області.

Наступним випробуванням сил для легкоатлетів Донеччини стане командний чемпіонат України серед дорослих та молоді, що має пройти 27-28 травня у Львові. Для участі в цих змаганнях сформовано команду Донецької області в складі 28 спортсменів.

 
15.05.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах