Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донецький регіональний центр спортивної медицини – на варті здоров’я атлетів регіону

Безперервним медичним контролем над функціональним і фізичним станом мешканців Донеччини, які займаються спортом, опікується Донецький регіональний центр спортивної медицини.

У 2014 році заклад, що тоді мав назву Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер, переїхав із Донецька до міста Бахмут. У 2021-му Центр отримав сучасний корпус із новітнім обладнанням, а також гуртожиток і водолікарню, але внаслідок повномасштабного російського військового вторгнення в Україну реконструйована база була знищена. У квітні 2022 року заклад вдруге здійснив релокацію – у смт Любешів Волинської області.

Завдяки евакуації працівників Донецького регіонального центру спортивної медицини та всього цінного обладнання, меблів і оргтехніки, що можна було вивезти з Бахмута, сьогодні в Любешові працюють наступні кабінети та відділи: фізіотерапевтичний, реабілітаційний, діагностичний, масажний і спортивної медицини.

Лікарі постійно перебувають на варті здоров’я спортсменів Донецької області, а також надають медичні послуги місцевим жителям і безоплатно проводять реабілітацію військовослужбовців України.

Однією з форм сьогоднішньої роботи Центру є проведення виїзних медичних оглядів атлетів Донеччини. На початку травня 2023 року черговий такий візит було здійснено в місто Полтаву. Протягом двох днів лікарі провели медогляд для 93 вихованців Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки та Школи вищої спортивної майстерності регіону. Спортсмени пройшли антропометрію, динамометрію, спірографію, електрокардіографію, ехокардіографію. По закінченню медогляду було видано допуски до тренувань і змагань.

Ще один напрямок діяльності Донецького регіонального центру спортивної медицини – проведення медико-педагогічного спостереження і відновлювальної терапії для спортсменів на базі закладу. Зокрема, останнім часом медобстеження та відновлення тут пройшли легкоатлети Донеччини Валерія Зіненко, Вікторія Калюжна, Дар’я Дубенець, Артем Коноваленко, Вадим Лонський, Руслан Наумов, Оксана Долинчук.

Фізіотерапевтичне лікування на базі Донецького регіонального центру спортивної медицини представлене широким спектром процедур: магнітотерапія, електротерапія, лазеротерапія, вакууммасаж, міостимуляція, суперіндуктивна терапія, вакуум-компресійна терапія, ультразвукова терапія, пресотерапія та лімфодренаж.

Зал механотерапії та тренажерний зал надає доступ до силових та швидкісних вправ. У розпорядженні спортсменів – тренажери EN-Dynamik, які дають змогу індивідуально працювати над певною групою м’язів, бігові доріжки, велотренажери та орбітрек.

 
 
 
 
08.05.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах