Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Розвиток спорту Донеччини обговорили на відеоконференції з активом громад

4 травня за участю заступника голови Донецької обласної державної адміністрації Вадима Філашкіна відбулася чергова відеоконференція з керівниками органів управління фізичною культурою та спортом рад територіальних громад, райдержадміністрацій і військових адміністрацій.

«Завдяки Збройним Силам України Донеччина має можливість гідно заявити про себе на спортивному фронті. Наші атлети і тренери здобувають нагороди змагань найвищого рівня, прославляючи Україну в різних куточках світу. В цих успіхах є заслуга і управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації, і комунальних закладів, і громадських організацій, і територіальних громад області, які попри всі труднощі підтримують провідних спортсменів, нашу обдаровану молодь. Ця допомога одне одному в складні часи – і є та єдність, яка робить нас сильними і яка приведе нас до перемоги», - сказав у вступному слові Вадим Філашкін.

Начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик зазначив, що за 4 місяці поточного 2023 року спортсмени з Донеччини здобули на міжнародних змаганнях 182 медалі, і 72 рази на честь їх перемог майорів синьо-жовтий прапор та лунав державний гімн України. Також представники спортивної спільноти сьогодні активно залучені в Силах Оборони, даючи гідну відсіч окупантам, та у волонтерській допомозі населенню. Проводиться і робота щодо приведення до ладу спортмайданчиків, які б давали мешканцям області можливість для регулярних занять.

Керівники місцевих органів управління фізичною культурою та спортом рад поділилися інформацією щодо стану справ у сфері в територіальних громадах під час воєнного стану, доповіли про проведену діяльність та найближчі плани. Окремо були зазначені: пошкодження спортивної інфраструктури, режим роботи органів управління фізичною культурою і спортом, закладів фізичної культури і спорту громад, стан фінансування галузі.

 

Війна, розв’язана російськими загарбниками на території України, принесла численні людські жертви та руйнування великої кількості інфраструктури. Щодо спортивних об’єктів Донецької області, окупаційні війська нанесли величезних збитків. За попередніми даними, наразі пошкоджено та зруйновано 65 таких об’єктів у містах Авдіївка, Бахмут, Волноваха, Вугледар, Гірник, Дружківка, Костянтинівка, Красногорівка, Лиман, Маріуполь, Мар’їнка, Миколаївка, Мирноград, Покровськ, Родинське, Сіверськ, Слов’янськ, Соледар, Українськ, смт Велика Новосілка, смт Володимирівка. Відповідний облік та вирахування збитків ведуться в Державній електронній системі обліку руйнувань, статусу відновлення та фінансування пошкоджених об’єктів. Також актуальні дані територіальні громади повинні вносити до Єдиного електронного реєстру спортивних споруд.

Попри всі складнощі, спортсмени Донецької області продовжують наполегливо тренуватися та прагнути найвищих здобутків у складі національних збірних команд України – представництво регіону в них у поточному 2023 році складає 535 осіб: 265 – з 25 олімпійських видів спорту, 200 – з 36 неолімпійських видів спорту, 70 – з 14 видів спорту серед осіб з інвалідністю. Атлети є представниками 19 територіальних громад: Маріупольської (123), Бахмутської (75), Краматорської (73), Слов’янської (54), Дружківської (50), Покровської (25), Мирноградської (24), Лиманської (23), Селидівської (19), Курахівської (14), Костянтинівської (8), Білозерської (6), Соледарської (6), Мангушської (6), Вугледарської (3), Добропільської (2), Авдіївської (2), Новогродівської (1), Великоновосілківської (1). По районах представництво в складах збірних України з видів спорту наступне: Краматорський район – 208 спортсменів, Маріупольський – 129, Покровський – 93, Бахмутський – 81, Волноваський – 4.

 

Задля підтримки талановитих спортсменів із ДЮСШ Донецької області, які через воєнний стан повноцінно не функціонують, усі можливі сьогодні умови для подальшого розвитку юних атлетів та здобуття ними високих результатів продовжує надавати Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки. Так, вступна кампанія до навчального закладу в 2023 році проводитиметься з 1 по 15 липня. На 1 курс коледжу приймаються 50 абітурієнтів, у шкільний блок – до 100 учнів з 7 по 11 клас.

У розвитку масового спорту і залученні якомога більшої кількості людей із Донеччини до фізичної активності одними з найважливіших ініціатив є президентська програма «Здорова Україна» та соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України». Для забезпечення роботи координаторів у громадах на території регіону передбачена субвенція з державного бюджету. Окрім цього, щотижнево за сприяння обласного та місцевих центрів «Спорт для всіх» у різних куточках країни проходять заходи за участю переселенців з Донеччини.

Також у рамках відеоконференції з місцевими керівниками органів управління фізичною культурою та спортом було обговорено такі актуальні питання: надання громадами інформації, що запитується управлінням фізичної культури та спорту облдержадміністрації; проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення Донецької області в 2023 році; прийом контрольних нормативів із загальної фізичної і спеціальної підготовки серед учнів спортивних шкіл на всіх етапах підготовки згідно вимог, зазначених у навчальних програмах з видів спорту; сприяння проведенню Всеукраїнського легкоатлетичного забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».


Щоб слідкувати за спортивним життям Донецької області, оберіть для себе будь-який зручний канал отримання інформації:

Сайт: sportdonoda.gov.ua
Фейсбук: www.facebook.com/sportdonoda
Телеграм: t.me/sportdonoda
Інстаграм: www.instagram.com/sportdonoda
Твіттер: twitter.com/sportdonoda

04.05.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах