Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Обласну стипендію отримуватиме спортсмен із Бахмута Микита Гончаров

Донецька обласна державна адміністрація постійно приділяє значну увагу розвитку спорту регіону, зокрема, заохочуючи провідних атлетів та тренерів щомісячними стипендіями.

4 травня під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна відбулося чергове засідання комісії з відбору претендентів на призначення стипендій.

«Досягнення спортсменів Донеччини на міжнародній арені – це імідж нашого регіону та імідж України, тож обласна адміністрація зі свого боку намагається всіляко сприяти новим перемогам і яскравим здобуткам. Найкращим та найперспективнішим атлетам з року в рік ми призначаємо щомісячні обласні стипендії, які є винагородою за їх кропітку наполегливу працю, за прояв їх таланту, сили та незламності», - зазначив Вадим Філашкін.

Начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик доповів, що з 1 січня 2023 року щомісячні виплати в розмірі від 2 до 6 прожиткових мінімумів було призначено 76 спортсменам та 30 тренерам з олімпійських, неолімпійських видів спорту і видів спорту серед осіб з інвалідністю. Але станом на початок травня виникла необхідність внесення змін до переліку стипендіатів-атлетів.

Враховуючи невиконання індивідуального плану підготовки на 2023 рік – зокрема, неучасть у змаганнях, які цим планом передбачені – члени комісії підтримали пропозицію позбавити стипендії в розмірі шести прожиткових мінімумів Катерину Зелених, майстра спорту України міжнародного класу з боротьби вільної, та позбавити стипендії в розмірі чотирьох прожиткових мінімумів Ніку Шурду, майстра спорту України зі стрибків у воду.

Водночас комісією було схвалено рішення призначити стипендію в розмірі чотирьох прожиткових мінімумів майстру спорту України з боротьби вільної Микиті Гончарову – спортсмену, якого наприкінці 2022 року було включено до резервного списку претендентів на щомісячні виплати з бюджету Донецької області. Микита є представником міста Бахмут, входить до складу національної збірної команди України, у минулому році посів перше місце на міжнародному турнірі. У 2023-му він підтвердив свою майстерність, здобувши звання чемпіона України серед спортсменів до 23 років та виборовши бронзову медаль на чемпіонаті Європи U23.

Відзначимо, що засідання комісії з відбору претендентів на призначення стипендій спортсменам і тренерам Донецької області проводяться за потреби. Зміни у переліках стипендіатів серед атлетів, відповідно до затвердженого Положення, передбачено в разі порушення навчально-тренувального процесу, порушення вимог антидопінгового законодавства, невиконання індивідуального плану підготовки, припинення виступів за Донецьку область або дискваліфікації.

 
04.05.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах