Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


«Є прагнення зберегти для Донецької області веслування на байдарках і каное», - тренер Валентина Кримська

Через російське військове вторгнення на територію України, що триває з лютого 2022 року, багато спортсменів і тренерів Донеччини втратили рідні домівки та були вимушені шукати нові місця для тренувань. Один із видів спорту, який розвивався в Маріуполі та нині зазнає поневірянь – це веслування на байдарках і каное.

Єдиним тренером з веслування в Донецькій області сьогодні є Валентина Кримська. На змаганнях у 2023 році Донеччину та місто Маріуполь прагнуть гідно представити її два сини – Владислав та Мирослав Кримські, відповідно 2010-го та 2013-го років народження.

Задля подальшого розвитку виду спорту та підготовки до участі в чемпіонаті України Владислава Кримського, з 27 березня по 9 квітня в місті Рівне відбувся навчально-тренувальний збір за підтримки управління фізичної культури та спорту Донецької обласної державної адміністрації і сприяння рівненської федерації веслування.

«Владислав наразі наполегливо готується до чемпіонату України, запланованого на серпень, – каже тренер з веслування Валентина Кримська. – Минулого року він мав можливість за допуском Центру спортивної медицини дебютувати на офіційних змаганнях національного рівня, але всі плани зруйнувала війна. Мій старший син, який здобував найвищі медалі чемпіонатів Донецької, Запорізької, Херсонської та Харківської областей, сам проявив наполегливість у тому, щоб продовжити заняття веслуванням. Тож напередодні чемпіонату України плануємо, окрім загальної фізичної підготовки, участь у відкритих чемпіонатах в містах нашої держави, де дозволяють виходити на воду, а також ще один НТЗ. Якщо будуть проводитися регіональні першості у віковій категорії діти – до них долучиться і молодший син Мирослав».

Чим більше стартів – тим краще, наголошує наставниця.

«У тренувальному процесі з веслування є велика залежність від інвентарю – у Маріуполі ми мали весло, жилет, могли взяти човен, і всього цього через війну нині, на жаль, немає. Тож доводиться заздалегідь домовлятися з тренерами та федераціями регіонів України, де нам можуть у цьому питанні допомогти. За час поневірянь ми були у Львові, Добротворі, Запоріжжі, Києві, Умані. Також нас запрошувала Польща – це міста Штум, Познань, Ополе, Закопане. Дякую кожному, хто відгукнувся на наш запит і гостинно нас приймав. Адже ми маємо велике бажання зберегти для Донецької області веслування на байдарках і каное як вид спорту. А після закінчення війни я сподіваюся знову побачити на спільних тренуваннях вихованців з Маріуполя, які наразі роз’їхалися по різних куточках держави та світу», - зазначає Валентина Кримська.

 
 
16.04.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах