Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Кубковий успіх важкоатлетів Донецької області

З 28 лютого по 5 березня в місті Ужгород відбувся Кубок України з важкої атлетики, присвячений Збройним силам України, у рамках якого низкою нагород відзначилися представники Донеччини. Від регіону виступили 11 спортсменів, і семеро з них піднялися на п’єдестал пошани.

За підсумками жіночих змагань скарбничку Донецької області двома срібними медалями за сумою двоборства, що враховує вправи «ривок» і «поштовх», поповнили атлетки Школи вищої спортивної майстерності. Представниця Дружківки Ольга Івженко показала результат 200 кг у ваговій категорії до 59 кг, а спортсменка з Вугледару Кристина Бородіна, яка також є вихованкою міської ДЮСШ та Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з важкої атлетики, з результатом 218 кг виявилася другою в категорії +87 кг.

Головним успіхом для Донеччини на Кубку України стала перемога чоловічої збірної в командному заліку серед 21 регіону, яку забезпечили своїм медальним виступом 5 важкоатлетів.

У ваговій категорії до 89 кг за підсумками завзятої боротьби «золото» з сумою двоборства 321 кг здобув Данило Чиняков із Білозерського, який представляє Бахмут – вихованець ОСДЮСШОР, учень Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки. Третє місце в цій же категорії з результатом 317 кг посів Ілля Куліков із Вугледару, вихованець ОСДЮСШОР та атлет ШВСМ.

У ваговій категорії до 109 кг конкурентами за найвищі нагороди також були два спортсмени Донеччини. І в підсумку лише 1 кг у сумі двоборства розділив переможця та срібного призера. З результатом 336 кг на першу сходинку п’єдесталу пошани піднявся Владислав Прилипко з Бахмута, з результатом 335 кг другим став Ілля Москаленко з Краматорська. Обидва є випускниками ДОСФКСП ім. С. Бубки, вихованцями ОСДЮСШОР та спортсменами ШВСМ.

У надважкій категорії +109 кг «срібло» із сумою двоборства 324 кг здобув Євген Бурбала з Вугледару, вихованець ОСДЮСШОР та атлет ШВСМ.

Підготували переможців і призерів Кубку України 2023 року тренери з важкої атлетики Донеччини Ігор Обухов (старший), Володимир Жога, Ігор Обухов (молодший), Денис Задрановський, Віктор Романчук, Олег Санніков, Вікторія Корольчук.

Додамо, що під час урочистого відкриття змагань посвідчення «Майстер спорту України» вручили Андрію Боровському (Білозерське/Бахмут). Норматив майстра спорту безпосередньо на Кубку України вдалося виконати Ярославу Тимченку з Краматорська та Іллі Кисельову з Бахмута у вагових категоріях 81 кг та 89 кг відповідно.

 
 
 
06.03.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах