Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку вперше пройде фестиваль «ВелоДонбас»

13-14 квітня 2013 року в Донецьку відбудеться перший велосипедний фестиваль «ВелоДонбас». Місцем його проведення стане центр столиці Донбасу - площа ім. Леніна і бульвар ім. Пушкіна.

Загальне керівництво Фестивалем здійснюють Донецька обласна державна адміністрація і Донецька міська рада. Організації, що проводять змагання: Федерація велосипедного спорту Донецької області, Міжнародний спортивний клуб «ІСД».

Велике спортивно-розважальне свято стане однією з наймасштабніших подій в Україні. Головна мета його проведення - пропаганда здорового способу життя шляхом популяризації велоспорту та використання велосипеда як найбільш доступного і екологічно чистого засобу пересування і активного відпочинку.

У любителів велоспорту буде можливість не просто стати глядачем, але і разом зі своєю родиною стати активним учасником фестивалю «ВелоДонбас». Головна вимога - це прагнення вести активний спосіб життя. Усі бажаючі зможуть взяти участь у аматорській гонці, а їхні діти протягом декількох годин можуть взяти участь у велотурнірі та побувати у веломістечку.

У спортивну частину фестивалю входять: дві офіційні шосейні велогонки за участю 22-25 команд з 8-10 країн світу, у тому числі Бельгії, Угорщини, Італії, Росії, Туреччини, Чехії, України. Щорічні міжнародні змагання, відомі під назвою «Гран-прі Донецька», пройдуть вже сьомий раз, але вперше в цьому році стануть тільки частиною яскравого і барвистого велосипедного фестивалю «ВелоДонбасс». Початок фестивалю - 13 квітня (субота) о 12:00.

Насичена розважальна програма буде в себе включати: дитячі змагання, велогонки серед любителів, журналістів і ветеранів, виступи майстрів велотріалу, виставки ретро-велосипедів і веломобілів, ярмарки спортивних товарів і сувенірів, шоу веловинаходів і багато іншого. До послуг гостей фестивалю - велопарковка, прокат велосипедів, дитячий веломістечко.

Почесними гостями фестивалю стануть прославлені велогонщики минулих років, у їх числі - призери Джиро д'Італія і Тур де Франс Джамолідін Абдужапаров і Петро Угрюмов. «Живий» коментар з місця подій буде вести найбільш пізнаваний коментатор телеканалу «Євроспорт-Росія» Сергій Курдюков.

 

За інформацією спортивного клубу «ІСД»
 
21.03.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах