Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На церемонії «Спортивне сузір’я Донеччини – 2022» нагородили кращих спортсменів, тренерів і діячів спорту

Попри війну, що російські загарбники ведуть на території суверенної України, спортивне життя Донецької області триває. Аби відзначити найкращих у минулому році, 17 лютого в Києві провели церемонію нагородження «Спортивне сузір’я Донеччини-2022».

Спортсменів, тренерів і спортивних діячів привітали: голова облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко, заступник Міністра молоді та спорту України Віталій Лавров, президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк, начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик та заслужений майстер спорту, легенда футбольного клубу «Динамо» (Київ) Володимир Онищенко. Головним організатором заходу виступив Донецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», який очолює Сергій Головченко. Почесні гості вручили спеціальні нагороди кращим представникам спортивної сфери в 2022 році.

«Усі ми пишаємося спортсменами, тренерами, спортивними діячами Донецької області, які сьогодні докладають максимум зусиль, аби досягти найвищих результатів, прославити регіон та державу на міжнародному рівні. Щиро дякуємо кожному і кожній за завзяття, за невичерпну жагу до нових яскравих звитяг. У 2022 році атлети Донеччини, попри всі надважкі умови, вибороли 550 міжнародних медалей, і майже половина з них – золоті. 265 разів на честь спортсменів нашого регіону лунав гімн України та майорів державний прапор на п’єдесталах пошани. Сьогодні ці досягнення є ще ціннішими, ніж раніше, адже ви доводите всьому світу: Донецька область – це Україна. Була, є і буде. Наша нація – непереможна завдяки неймовірній згуртованості, завдяки талановитим і відданим своїй справі людям!» - зазначив Павло Кириленко.

 

«Спортивна спільнота дякує за всебічну підтримку та вагому увагу до спорту керівництву Донецької облдержадміністрації, обласної військової адміністрації. Це стало підґрунтям того, що незважаючи на складні випробування, спричинені війною, ми змогли зберегти всю ту структуру спортивної сфери, яка допомагає досягати нові перемоги у славу Донеччини та України. У більш безпечні регіони держави були евакуйовані обласні комунальні заклади – таким чином, обладнання, придбане за кошти обласного бюджету, продовжує працювати на благо Донеччини. Наші заклади активно залучають до фізичної активності переселенців із Донецької області. В очах наших спортсменів та тренерів – зарядженість на перемоги в спорті, у житті, на перемогу у війні. Продовжуємо тримати спортивний фронт!» - наголосив Володимир Мицик.

 

Лауреати церемонії «Спортивне сузір’я Донеччини - 2022»

«Спортсмен року»:

- олімпійські види спорту: Вікторія Ткачук – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, срібна призерка чемпіонату Європи 2022 року в бігу на 400 метрів з бар’єрами, фіналістка «Діамантової ліги», срібна призерка етапу Діамантової ліги, учасниця чемпіонату світу, представниця Бахмутської територіальної громади;

- неолімпійські види спорту: Володимир Рисєв – заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу, переможець XI Всесвітніх ігор з пауерліфтингу 2022 року, срібний призер чемпіонату світу з пауерліфтингу, представник Краматорської територіальної громади;

- особи з інвалідністю, види спорту, що включено до програми Паралімпійських та Дефлімпійських ігор: Андрій Трусов – заслужений майстер спорту України з плавання, чотириразовий переможець та дворазовий бронзовий призер чемпіонату світу з плавання 2022 року, володар двох рекордів чемпіонату світу, представник Слов’янської територіальної громади;

- особи з інвалідністю, види спорту, що не включено до програми Паралімпійських та Дефлімпійських ігор: Римма Багнюк – майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, представниця Слов’янської територіальної громади, яка в 2022 році стала чемпіонкою світу з пауерліфтингу серед жінок та юніорок, встановивши два світових рекорди.

 

«Тренер року»:

- олімпійські види спорту: Віктор Романчук – тренер-викладач відділення важкої атлетики Школи вищої спортивної майстерності, заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України;

- неолімпійські види спорту: Сергій Федоренко – заслужений тренер України з пауерліфтингу;

- особи з інвалідністю, види спорту, що включено до програми Паралімпійських та Дефлімпійських ігор: Андрій Казначеєв – заслужений тренер України з плавання, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, старший тренер штатної збірної команди України з плавання серед спортсменів з порушеннями зору;

- особи з інвалідністю, види спорту, що не включено до програми Паралімпійських та Дефлімпійських ігор: Ігор Котляров – заслужений тренер України з пауерліфтингу, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, тренер штатної збірної команди України з пауерліфтингу серед спортсменів з порушеннями зору.

 
 

«Спортивна школа року»:

- серед спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву: Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з важкої атлетики (директор Ігор Конопльов);

 - серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл: Обласна дитячо-юнацька спортивна школа для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків (в.о. директора Наталія Туробова).

 

«Краща реалізація соціального проекту «Активні парки – локації здорової України»: Авдіївський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (директор Катерина Щербак).

«Спортивна громада»: Бахмутська, Краматорська, Мангушська, Покровська та Слов’янська територіальні громади.

«Найкраща спортивна організація року»: Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю імені Сергія Бубки (директор Ігор Анушкевич).

 

Наприкінці заходу всі нагороджені на церемонії привітали дітей-переселенців з Донеччини, які зробили малюнки на спортивну тематику. Почесні гості подякували хлопцям і дівчатам за їх творчість та вручили подарунки на згадку від Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

«Щасливі посмішки дітей в нинішні темні часи дають нам точне розуміння, з ким і заради кого ми рухаємося до нашої спільної мети – перемоги України, а з нею до світлого майбутнього нашої держави та рідної Донеччини», - резюмував захід голова облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

 
 
 

Більше світлин з заходу – на нашій сторінці в соціальній мережі Facebook: www.facebook.com/sportdonoda.

Також слідкувати за спортивним життям Донецької області можна в Телеграм (t.me/sportdonoda), Інстаграм (www.instagram.com/sportdonoda), Твіттер (twitter.com/sportdonoda).

17.02.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах