Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


НОК України схвалено План дій для недопущення російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань до кінця війни в Україні

На позачерговій ХХХIХ Генеральній асамблеї НОК України, що відбулася 3 лютого 2023 року, обговорено питання про об’єднання зусиль усіх суб’єктів олімпійського руху для недопущення російських і білоруських спортсменів до міжнародних турнірів, зокрема, Олімпійських ігор-2024.

Значна частина учасників засідання категорично висловилась проти участі в Олімпіаді, якщо до змагань будуть допущені представники країн-агресорок. При цьому всі згодилися на тому, що питання бойкоту Олімпіади, у разі необхідності, буде обговорено згодом, і остаточне рішення прийматиметься колегіально, з урахуванням думки усіх сторін.

Наразі і керівництво, і члени НОК України, як і відомі спортсмени з різних видів спорту, які мають багато прихильників, консолідують свої зусилля для того, аби санкції проти російських і білоруських спортсменів продовжувалися та, доки в Україні триває війна, ці особи не були допущені до будь-яких міжнародних змагань у будь-якому статусі, у тому числі під нейтральним прапором.

За результатами голосування на позачерговій ХХХIХ Генеральній асамблеї НОК України було схвалено План дій з організації та проведення консультацій щодо неможливості допущення участі російських та білоруських спортсменів до всіх спортивних заходів і змагань та можливого бойкоту  Ігор XXXIII Олімпіади (Париж 2024) у разі дозволу російським та білоруським спортсменам повернутися на міжнародні спортивні арени до припинення військової агресії проти України.

План дій передбачає низку активностей щодо комунікації з міжнародними федераціями, НОКами інших держав, суб’єктами олімпійського руху та лідерами думок, які можуть вплинути на остаточне рішення МОК.

 

03.02.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах