Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На першому в 2023 році засіданні колегії управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації обговорили низку актуальних питань

31 січня в режимі онлайн відбулося засідання колегії управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА, учасниками якого стали члени колегії, керівники обласних комунальних закладів фізкультурно-спортивної спрямованості, підпорядковані облдержадміністрації, та координатори з розвитку видів спорту.

Окрім оновлення списків спортсменів Донецької області – кандидатів для участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх 2024 року в Парижі, на заході було розглянуто ще декілька важливих питань.

«Попри війну, що російські загарбники розв’язали на території суверенної України, спортивне життя Донеччини триває. У 2022 році проведено 104 обласних заходи – це значно менше запланованого, але теж є для нас здобутком, враховуючи воєнні умови. Протягом року спортсмени Донецької області взяли участь у 188 змаганнях всеукраїнського рівня, виборовши 945 медалей. І попри всі складнощі в підготовці, успішно представили Україну на 308 міжнародних змаганнях, де здобули 550 нагород: 265 золотих, 175 срібних, 110 бронзових. Сподіваюся, що в 2023 році всі разом ми зможемо збільшити ці показники», - зазначив у вступному слові начальник управління Володимир Мицик.

Начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління Марина Будовій доповіла з питання про перелік напрямів проведення заходів з фізичної культури та спорту Донецької області на 2023 рік, які фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету. До цього переліку увійшли: спортивні заходи з підготовки та участі збірних команд і спортсменів області у змаганнях усіх рівнів з 32 олімпійських та 42 неолімпійських видів спорту; спортивні заходи щодо підготовки спортсменів області-кандидатів на участь в Іграх XXXIII Олімпіади; спартакіада серед депутатів усіх рівнів, серед державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування; спортивні заходи серед учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів їх сімей; спортивні заходи з розвитку олімпійського руху; спортивні заходи з розвитку спорту серед ветеранів; спортивні заходи серед місцевих осередків всеукраїнських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості; спортивно-масові заходи.

Розподіл коштів з олімпійських та неолімпійських видів проведено на основі визначених критеріїв, серед яких такі: категорія пріоритетності виду спорту; кількість заходів, включених до календарного плану Донецької області на 2023 рік; кількість осіб у збірній команді Донецької області на 2023 рік. А також для олімпійських видів спорту – кількість кандидатів на Олімпійські ігри-2024 та (для ігрових командних літніх видів спорту) наявність команд, які беруть участь у лігах (супер-, вищій, першій, другій) чемпіонатів України, для неолімпійських видів спорту – кількість учасників XI Всесвітніх ігор.

 

Марина Будовій також висвітлила питання щодо укладення договорів про співробітництво між управлінням і громадськими об’єднаннями, громадськими об’єднаннями фізкультурно-спортивної спрямованості. Так, станом на 1 січня 2023 року кількість діючих угод складає 93: з розвитку олімпійських видів спорту – 32, неолімпійських – 54, з фізкультурно-спортивними товариствами та відомствами – 7. Усі вони терміном закінчення дії мають 31 грудня 2023 року, тобто з вересня громадським об’єднанням необхідно буде збирати пакети документів щодо оформлення співробітництва з управлінням вже на 2024 рік.

У рамках засідання колегії було висвітлено інформацію про стан виконавської дисципліни та організацію роботи зі зверненнями громадян у 2022 році. Головний спеціаліст відділу реалізації профільних програм управління Олена Богданович зазначила, що станом на 01.01.2023 року до управління надійшло 1527 документів. Загалом у 2022-му виконано 665 контрольних документів. Також у 2022 році керівництвом управління надано 492 доручення, з порушенням строків виконання та невиконаних немає.

У 2022 році в управлінні фізичної культури та спорту облдержадміністрації розглянуто 3 звернення громадян, також до управління надійшло 9 запитів на доступ до публічної інформації.

01.02.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах