Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Одна, єдина, соборна Україна: Донецька область дякує Полтавщині за підтримку

20 січня Полтавський національний педагогічний університет імені Володимира Короленка виступив ініціатором всеукраїнського круглого столу до 104-ї річниці Акту злуки «Одна, єдина, соборна й неподільна Україна!», до якого долучилися представники низки областей держави.

У режимі онлайн участь у заході взяли очільники і представники центральних та регіональних органів влади, Міністерства освіти і науки України, науковці академічних установ, викладачі, студенти й учні навчальних закладів.

Відкрила символічний телеміст ректорка ПНПУ ім. В.Г. Короленка Марина Гриньова, яка відзначила, що з початку повномасштабної російської загарбницької війни студентський і викладацький колективи повністю інтегрувалися у вирішення викликів, що постали перед Україною.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Донецької облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко: «Єдність – це наша сила і запорука нашої перемоги. Сьогодні на території Донецької області точаться запеклі бої проти російських окупантів – і в них беруть участь люди, які народилися і виховувалися в різних куточках України. Завдяки згуртованості ми обов’язково відновимо територіальну цілісність країни. Як військові ефективно б’ють ворога, так і цивільні мають бути максимально ефективними – кожен на своєму місці. Окремо дякую керівництву Міністерства освіти і науки України, Полтавської обласної державної адміністрації та Полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Короленка за всі докладені зусилля, аби для вихованців та викладачів Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю імені Сергія Бубки Полтава стала третьою домівкою після Донецька та Бахмута».

 
 

Сьогодні учні та студенти коледжу ім. С. Бубки мають на базі ПНПУ ім. В.Г. Короленка необхідні умови для навчального й тренувального процесів, у гуртожитках університету розмістилося 150 хлопців і дівчат з Донеччини. Також Полтава прихистила викладачів, працівників коледжу та членів їх сімей.

Начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик і директор Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки Ігор Анушкевич висловили сердечну вдячність усім, хто підставив плече та максимально сприяв у релокації коледжу з Бахмута до Полтави.

«Ми будемо пам’ятати тепло і підтримку кожного. Часи великих випробувань ще більше актуалізували глибоке значення ідеї Соборності для кожного українця, і неймовірна сьогоднішня згуртованість веде нас до нашої спільної Перемоги», – зазначив Володимир Мицик.

Всеукраїнський круглий стіл отримав патріотичне та наукове звучання. Цікаві доповіді виголосили відомі вчені, які досліджують проблеми історії Української революції 1917-1921 років, процесу боротьби за соборність українських земель. Загалом в обговореннях і виступах взяли участь ректори, декани факультетів, завідувачі кафедр, професорсько-викладацький склад з більше ніж 20 університетів України.

 
 
21.01.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах