Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Конкурсна комісія обговорила склад Донецької обласної штатної команди резервного спорту на 2023 рік

Спортивне життя Донеччини триває, попри російське військове вторгнення на територію України. Зокрема, поточний рік стане п’ятим поспіль, коли перспективних атлетів регіону з олімпійських видів спорту включають до Донецької обласної штатної команди резервного спорту, де вони набувають трудового стажу та отримують заробітну плату із обласного бюджету.

Засідання комісії з комплектування на конкурсній основі складу штатної команди резервного спорту на 2023 рік відбулося 16 січня в режимі онлайн під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира Мицика.

«Попри всі складнощі, молоді спортсмени Донецької області продовжують підготовку до всеукраїнських і міжнародних змагань, де відзначаються високими результатами. Це – свідчення їх неймовірної сили духу, цілеспрямованості й незгасної жаги до самовдосконалення, які керівництво регіону надзвичайно цінує та прагне заохочувати. Упевнений, потрапляння до складу Донецької обласної штатної команди резервного спорту є гарним стимулом для всіх наших юних атлетів», - зазначив Володимир Мицик.

Про відбір кандидатів доповіла начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління, секретар комісії Марина Будовій. Так, вона зазначила, що до складу Донецької обласної штатної команди з олімпійських видів спорту зараховуються найбільш підготовлені атлети віком не старше 23 років, які є членами національних збірних команд України: 1) спортсмени, які посіли 1 місце на чемпіонатах України серед юнаків, дівчат та юніорів, юніорок; 2) спортсмени, які посіли 1-2 місце на чемпіонатах України серед молоді (чоловіки, жінки); 3) спортсмени, які посіли 1-3 місце на чемпіонатах України серед дорослих (чоловіки, жінки).

За підсумками обговорення члени обласної комісії проголосували за включення 23 спортсменів до складу команди з 20 штатних одиниць: 17 осіб – на 1 ставку, 6 осіб – на 0,5 ставки. Наступним кроком є відправлення цього переліку на погодження до Міністерства молоді та спорту України.

Передбачається, що Донецька обласна штатна команда резервного спорту на 2023 рік охопить представників 11 видів спорту: боксу, боротьби вільної, боротьби греко-римської, важкої атлетики, велосипедного спорту, гімнастики спортивної, дзюдо, легкої атлетики, плавання, скелелазіння, триатлону.

Після затвердження остаточного складу штатної команди резервного спорту залишиться можливість внесення до нього змін на основі аналізу виконання індивідуальних планів спортсменів-інструкторів.

 

16.01.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах