Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У 2023 році спортсмени та тренери Донеччини продовжуватимуть отримувати обласну стипендію

Донецька обласна державна адміністрація постійно надає всебічну підтримку розвитку спорту регіону, зокрема, заохочуючи провідних атлетів та тренерів щомісячними стипендіями.

26 грудня з метою формування відповідних списків на 2023 рік під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна відбулося засідання комісії з відбору претендентів на призначення стипендій.

«Рік видався дуже важким для всіх нас, у тому числі й для спортивної спільноти. Вічна шана спортсменам та тренерам, які в боротьбі з російськими окупантами віддали свої життя, щоб ми сьогодні могли планувати подальший розвиток регіону. Завдяки згуртованості багатьох людей нам вдалося втримати Донеччину, яка є форпостом нашої держави: тут війна розпочалася, тут вона і закінчиться. У 2023 році бажаю всім нам переможного миру, щоб якнайшвидше кожен повернувся в рідну область. Бажаю спортсменам міцного здоров’я й наснаги задля нових яскравих досягнень і здобутків у славу України», - зазначив Вадим Філашкін.

Про кандидатів на отримання стипендій з обласного бюджету доповів начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик. Він зауважив, що в 2022 році через повномасштабне російське воєнне вторгнення в Україну атлети та їх наставники вимушені були змінити звичні місця для тренувань, але продовжили підготовку до міжнародних змагань, де здобули 548 нагород (з них 263 золоті). На всеукраїнському рівні в поточному році скарбничка Донеччини поповнилася 945 медалями (з низ 353 золоті). При цьому деякі офіційні турніри було скасовано, і певна кількість спортсменів, на жаль, не змогла взяти участь у чемпіонатах України, Європи та світу, що не дозволило їм претендувати на стипендії, згідно вимог діючого Положення.

Після попереднього детального розгляду кандидатур відбулося голосування членів обласної комісії, за підсумками якого узгоджено списки на отримання стипендій: 36 – для спортсменів з олімпійських видів спорту (16 стипендій у розмірі шести прожиткових мінімумів, 20 – у розмірі чотирьох прожиткових мінімумів), 20 – для спортсменів з неолімпійських видів спорту (10 – чотири прожиткових мінімуми, 10 – два прожиткових мінімуми), 20 – для спортсменів з інвалідністю (10 – чотири прожиткових мінімуми, 10 – два прожиткових мінімуми); 20 – для тренерів з олімпійських видів спорту (10 – три прожиткових мінімуми, 10 – два прожиткових мінімуми), ще по 5 – для тренерів з неолімпійських видів спорту та тренерів спортсменів з інвалідністю (вони матимуть стипендії в розмірі двох прожиткових мінімумів).

Передбачається, що матеріальні заохочення щомісяця отримуватимуть представники таких видів олімпійських видів спорту, як бокс, боротьба вільна, боротьба греко-римська, важка атлетика, велосипедний спорт, вітрильний спорт, легка атлетика, скелелазіння, стрибки у воду, стрільба кульова, сучасне п’ятиборство, триатлон, тхеквондо (ВТФ); з неолімпійських видів спорту – бодібілдинг, боротьба самбо, кікбоксинг WAKO, пауерліфтинг, радіоспорт, спортивні танці, сумо, пляжна боротьба, традиційне карате; з видів спорту серед осіб з інвалідністю – велоспорт, веслування академічне, дзюдо, легка атлетика, пауерліфтинг, плавання, спортивні танці на візках, шахи.

Остаточний поіменний перелік спортсменів і тренерів Донецької області, які матимуть стипендії в 2023 році, буде оприлюднено після прийняття відповідного розпорядження голови облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації. При цьому в разі зниження спортивних результатів, невиконання індивідуального плану підготовки, що буде виявлятися завдяки щомісячному моніторингу, у списку стипендіатів проводитимуться заміни з переліку тих, кого було включено в резерв.

 
 
26.12.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах