Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Спортивні орієнтувальники Донецької області підбили підсумки 2022-го року

17 грудня в режимі онлайн відбулась звітна конференція Відокремленого підрозділу Федерації спортивного орієнтування України в Донецькій області.

Президент Відокремленого підрозділу ФСОУ в Донецькій області Ігор Кузьмін (м. Маріуполь) зробив аналіз стану спортивного орієнтування за 2022 рік та наголосив на першочергових завданнях організації. Це збереження в Донецькій області виду спорту в лихі часи війни та підтримка вимушених переселенців – спортсменів та спортивних закладів, в яких культивується спортивне орієнтування.

Протягом року, що минає, Відокремлений підрозділ ФСОУ в Донецькій області провів два чемпіонати Донецької області: виїзний відкритий чемпіонат області в місті Полонне (Хмельницька область) за участю спортсменів з 12 регіонів країни, а також чемпіонат області онлайн.

У змаганнях всеукраїнського рівня беруть участь орієнтувальники Донецької області з міст: Краматорськ, Маріуполь, Дружківка, Лиман, Бахмут.

Член президії Відокремленого підрозділу ФСОУ в Донецькій області Сергій Тарасенко (м. Краматорськ) зробив аналіз виступів спортсменів-орієнтувальників Донецької області в 2022 році у змаганнях різного рівня.

Попри складну воєнну ситуацію, Донецька область гідно представлена на всеукраїнській та міжнародній аренах.

Орієнтувальники Донеччини взяли участь у чотирьох чемпіонатах України (3 – бігом, 1 – рогейн). У різних вікових категоріях 70 разів потрапляли до залікової зони (вісімка кращих), а 21 раз посіли призові місця (I місце – 4, II місце – 8, III місце – 9).

На чемпіонаті світу з рогейну в Чехії взяли участь три команди в різних вікових категоріях. Дует спортсменок – Аліна Єфіменкова та Катерина Рак (вихованки ОДЮСШ для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків) – посіли 3 місце в категорії «молодь». Вихованки тієї ж спортивної школи – Віолета Овчаренко, Олеся Котенко, Аделаїда Колмогорова – посіли 6 місце та принесли Донецькій області залікові бали в розділі «Вища спортивна майстерність».

Орієнтувальники Донецької області беруть участь у різноманітних всеукраїнських змаганнях задля збереження мотивації спортсменів до тренувань. Проведено роботу з тренерами з інших областей і країн, тож у результаті маємо домовленості про участь спортсменів Донеччини у тренуваннях на місцях тимчасових переселень та участі в змаганнях. Задіяні країни – Польща, Литва, Німеччина.

За підсумками 2022 року маємо 7 кандидатів до національної збірної України (1 – бігом, 6 – рогейн).

До Управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації подано списки кандидатів на призначення стипендій і визначення кращих тренерів, спортсменів та спортсменів-ветеранів.

Член президії Відокремленого підрозділу ФСОУ в Донецькій області Наталія Лавриненко (м. Лиман) розповіла про участь донецьких ветеранів-орієнтувальників у чемпіонаті світу серед майстрів в Італії. Сергій Тарасенко (м. Краматорськ) представив Україну і Донеччину в категорії М-50, Наталія Лавриненко (м. Лиман) – у категорії Ж-55. Також Наталія Лавриненко акцентувала увагу на висвітленні всіх заходів на сайті управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації та в пабліках.

На звітній конференції розглянуто та затверджено календарний план заходів зі спортивного орієнтування на 2023 рік, а також ухвалено рішення провести виборчу конференцію після закінчення воєнного стану.

За консолідовані зусилля по збереженню та розвитку спортивного орієнтування в 2022-му воєнному році Відокремлений підрозділ ФСОУ в Донецькій області висловлює подяку Управлінню фізичної культури та спорту Донецької облержадміністрації та координаторам спортивного орієнтування в Донецькій області; ОДЮСШ для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків; Обласному центру туризму та краєзнавства; клубам та усім спортсменам, тренерам і директорам організацій, які культивують спортивне орієнтування в Донецькій області.

21.12.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах