Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Спортсмени Донеччини готуються представити Україну на Європейських іграх 2023 року

Одним із найпрестижніших та найбільш масових спортивних заходів 2023 року стануть III Європейські ігри, що з 21 червня по 2 липня приймуть Краків та інші міста Малопольського воєводства Польщі. І попри складні часи, які сьогодні переживає Україна через російську воєнну агресію, на цих змаганнях обов’язково буде представлена наша національна збірна і Донецька область у її складі.

Питання на перспективу стало одним із тих, яке розглянули на черговому засіданні колегії управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

«Незважаючи на всі труднощі, спортсмени й тренери Донеччини продовжують готуватися до всіх головних змагань, аби показати найвищі результати, прославити рідний регіон і Україну. Усі ми розуміємо, що сьогодні це наш авторитет та імідж у світі. А Європейські ігри в Польщі матимуть надважливе значення в контексті виборювання ліцензій на Ігри XXXIII Олімпіади 2024 року, тож підготовці до них маємо приділити особливу увагу», - зазначив начальник управління Володимир Мицик.

На даний момент у програмі IIІ Європейських ігор затверджено 27 видів спорту:

- 19 олімпійських (бадмінтон, баскетбол 3х3, бокс, брейкінг, велосипедний спорт МТБ та ВМХ, веслування на каное, дзюдо, легка атлетика, стрільба, стрільба з лука, сучасне п’ятиборство, спортивне скелелазіння, теніс настільний, триатлон, тхеквондо, фехтування, регбі-7, плавання синхронне, стрибки у воду);

- 8 неолімпійських (пляжний гандбол, пляжний футбол, карате, кікбоксинг, падел, текбол, стрибки з трампліна, таїландський бокс Муей Тай).

Потенційно спортсмени Донецької області можуть взяти участь у 9 олімпійських видах спорту: бокс, велосипедний спорт (МТБ), дзюдо, легка атлетика, стрільба кульова, сучасне п’ятиборство, спортивне скелелазіння, триатлон, тхеквондо, а також 2 неолімпійських: карате та кікбоксингу.

Нагадаємо, що перші та другі Європейські ігри, які відбулися в 2015 та 2019 роках відповідно, були успішними для Донеччини. Спочатку в Баку спортсмени регіону здобули 12 медалей: «золото» – Аліна Махиня (боротьба вільна), «срібло» – Ігор Радівілов (гімнастика спортивна), дві бронзові медалі – Яків Хаммо (дзюдо), сім бронзових медалей – Вероніка Гришко, Єлизавета Яхно, Аліна Шинкаренко (плавання синхронне) і ще одну «бронзу» – Коу Лей (теніс настільний). Потім у Мінську атлети Донеччини вибороли 5 нагород: «золото» – легкоатлети Олексій Поздняков (двічі), Сергій Смелик і Аліна Логвиненко, «бронзу» – борець вільного стилю Олександр Хоцянівський.

 
 
02.12.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах