Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Володимир Мицик: Дякую спортивним федераціям Донеччини, які продовжують працювати на благо України

У розвитку спортивної сфери Донецької області важливу роль відіграють регіональні громадські організації з видів спорту, із якими управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації має договори про співпрацю. Комплексне обговорення нагальних питань у роботі традиційно відбувається в рамках засідань відповідної координаційної ради, крайнє з яких провели наприкінці листопада.

«Попри повномасштабну війну, яку ведуть російські загарбники проти України, спортивне життя не зупинялося ні на хвилину. Я дякую всій команді управління, всім комунальним обласним і міським закладам та всім громадським організаціям, які продовжують працювати на зміцнення спортивного іміджу Донеччини та України. Разом ми здобуваємо перемоги на спортивному фронті. Наші колеги зараз також боронять територію держави в лавах Збройних Сил України, на передовій. На жаль, є втрати… Ми вшановуємо пам'ять загиблих за українську свободу і спільно робитимемо максимум можливого задля світлого мирного майбутнього України», - відзначив начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Незважаючи на всі складнощі, спричинені російською воєнною агресією, Донецька обласна державна адміністрація продовжує раніше започатковані ініціативи щодо розвитку спорту в регіоні. Окрім забезпечення діяльності комунальних закладів, це виплата щомісячних стипендій спортсменам і тренерам, заробітних плат перспективним атлетам у складі Донецької обласної штатної команди резервного спорту, одноразових грошових винагород спортсменам і тренерам за високі результати на офіційних міжнародних змаганнях.

Традиційною для кінця року є робота з підбиття підсумків та визначення планів на найближче майбутнє. Так, актуальна інформація задля складання рейтингу з видів спорту за 2022 рік від обласних федерацій очікуватиметься в управлінні до 25 грудня, задля визначення кращих спортсменів і тренерів за цей рік – до 15 грудня, пропозиції щодо складу Донецької обласної штатної команди резервного спорту і щодо кандидатур на обласні стипендії серед спортсменів та тренерів на 2023 рік – до 10 грудня, склади збірних команд Донецької області з видів спорту на 2023 рік і проєкт календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів Донецької області на 2023 рік – до 20 грудня, оновлені списки кандидатів на старших тренерів з видів спорту за віковими групами спортсменів – до 25 грудня.

 

Обов’язковим для спортсменів, попри воєнний стан в Україні, залишається регулярне проходження медичних оглядів. Відповідною роботою на Донеччині продовжує опікуватися комунальне некомерційне підприємство «Донецький регіональний центр спортивної медицини» – після переміщення персоналу та наявного медичного обладнання з міста Бахмут заклад базується в смт Любешів Волинської області. Тут на сьогодні відкриті наступні кабінети та відділи: фізіотерапевтичний, реабілітаційний, діагностичний, масажний, спортивної медицини. Є можливості для реабілітаційних та відновлювальних зборів. Також Центром проводяться виїзні медичні огляди – лікарі відвідали вихованців Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки та Школи вищої спортивної майстерності регіону в містах Полтава, Львів, Біла Церква.

Для атлетів нагальним є і дотримання всіх діючих правил антидопінгового контролю. Зі списком заборонених речовин та методів, що набуває чинності з початку 2023 року, можна ознайомитися на сайті Національного антидопінгового центру України за посиланням: https://nadc.org.ua/wp-content/uploads/2022/10/Zaboronenyj-spysok-2023_ukr.pdf, з переліком основних змін та роз’яснень до списку 2023 року – тут: https://nadc.org.ua/wp-content/uploads/2022/10/Perelik-osnovnyh-zmin-ta-rozyasnennya-do-Spysku-2023.pdf.

«На жаль, відомі окремі випадки співпраці з ворогом представників спортивної громадськості Донецької області, і з тими, хто перейшов на сторону окупанта, нам не по дорозі, – наголосив Володимир Мицик. – Такі особи мають бути негайно виключені зі складу громадських організацій з видів спорту, і це рішення варто закріпити на найближчих звітних та звітно-виборчих конференціях. При цьому абсолютна більшість представників федерацій продовжує працювати заради спортивної слави Донеччини та України. Ми пишаємося кожною миттю, коли на міжнародних спортивних аренах майорить синьо-жовтий прапор і лунає гімн України – дякую всім, хто на своєму місці наближає звитягу нашої держави над окупантом! З вірою в ЗСУ – до нових перемог!».

 
 
29.11.2022

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах