Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Волейбольний турнір пам’яті олімпійського чемпіона Станіслава Люгайла зібрав 7 команд

За ініціативи управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації 15-16 жовтня в Полтаві відбувся турнір з волейболу серед ветеранів пам’яті Олімпійського чемпіона 1964 року, заслуженого майстра спорту, заслуженого тренера України Станіслава Люгайла.

Задля вшанування видатної спортивної особистості та визначення кращих майстрів «літаючого м’ячу» на майданчику Полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Короленка зібралися 7 чоловічих команд із 4 регіонів – Донецької, Полтавської областей, міст Дніпро та Київ.

На урочисте відкриття змагань завітали: начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації, перший заступник голови Відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області Володимир Мицик, начальник управління молоді та спорту Полтавської облдержадміністрації Марина Трохименко, директор Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю імені Сергія Бубки Ігор Анушкевич.

«На жаль, відійшов у вічність великий спортсмен, який досяг усіх можливих нагород. Станіслав Антонович був дуже порядною людиною, він радів життю і це передавалося його численним вихованцям та усім оточуючим. Дякую Полтаві за теплу гостинність, за надані умови для організації турніру на високому рівні – ми будемо робити все, аби щороку продовжувати цю гарну традицію. Попри складнощі, які спричинила війна російського агресора проти України, спорт продовжує розвиватися завдяки спільним зусиллям. Бажаю кожному наснаги й міцності духу задля втілення в життя благих задумів і найскорішої перемоги України над загарбниками!», - сказав у вітальному слові Володимир Мицик.

Почесні гості та учасники окремо висловили щиру вдячність за можливість проведення спортивних змагань Збройним Силам України, які сьогодні з честю й відвагою боронять рідну землю, суверенітет і незалежність держави, захищають усіх українців від російської навали.

Протягом турніру точилася цікава запекла боротьба – незважаючи на вік, ветерани спорту продемонстрували гарну фізичну підготовку та блискучі комбінації завдяки командній взаємодії. Давні друзі та однодумці, яких колись об’єднала любов до волейболу, також мали змогу тепло поспілкуватися з надією зустрітися знову невдовзі в мирній Донеччині.

Змагання серед чоловіків віком старше 60 років завершилися таким розташуванням у турнірній таблиці: 1 місце – Київ, 2 місце – Донецька область, 3 місце – Дніпро, 4 місце – Полтавська область.

У віковій категорії 70+ років перемогу здобула команда Донецької області, до складу якої увійшли ветерани спорту з міст Родинське, Бахмут, Краматорськ, Лиман, Покровськ, Слов’янськ. Другою тут стала збірна з Дніпра, третіми були ветерани з Полтави.

За підсумками турніру переможців і призерів нагородили кубками, медалями, грамотами та олімпійськими подарунками. Окремо волейбольні м’ячі в якості пам’ятного призу від організаторів отримали кращі гравці змагань: Павло Кулик – у групі 60+ років, Василь Шишкін – у групі 70+ років.

 
 
 
 

Більше світлин з турніру – на нашій сторінці в соціальній мережі Facebook: www.facebook.com/sportdonoda (за посиланням).

17.10.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах