Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олімпійські перспективи борців Донецької області на Ігри-2024 в Парижі

Чергове онлайн-засідання Координаційної ради з питань олімпійської підготовки та забезпечення олімпійців Донецької області, що відбулося 3 жовтня під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира Мицика, присвятили вільній і греко-римській боротьбі.

«2023 рік – це вже рік здобуття ліцензій на Олімпійські ігри, що мають пройти в Парижі влітку 2024-го. І, попри розв’язану російським агресором війну в Україні, цю дистанцію ми маємо пройти якнайкраще, всіляко піклуючись про забезпечення необхідних умов нашим спортсменам та тренерам. Адже розуміємо, що будь-яка зупинка в підготовці призведе до суттєвого зменшення їх конкурентоздатності на міжнародному рівні. Вдячний усім, хто продовжує самовіддано працювати на благо нових перемог Донецької області та України! Упевнений, спільними зусиллями ми зможемо зробити так, щоб наші кандидати на майбутню Олімпіаду стали учасниками цих Ігор», - відзначив Володимир Мицик.

Голова координаційної ради зауважив, що в актуальному списку серед 79 спортсменів Донецької області – кандидатів на участь у Іграх ХХХІІІ Олімпіади 2024 року, затвердженому на регіональному рівні 5 вересня, представництво борців складає 13 осіб:

- 8 спортсменів і спортсменок з вільної боротьби: елітна група – Катерина Зелених (Бахмутська громада), Олександр Хоцянівський (Маріупольська ТГ); провідна група – Аліна Бережна, Микита Гончаров, Тетяна Профатілова (усі - Бахмутська ТГ); перспективна група – Лоліта Волошина (Слов’янська ТГ), Марія Єфремова, Євгенія Сєдих (обидві - Бахмутська ТГ);

- 5 спортсменів з греко-римської боротьби: провідна група – Максим Євтушенко (Краматорська ТГ), Олександр Чернецький, Геннадій Завертайло (обидва - Маріупольська ТГ); перспективна група – Нікіта Дементієв (Маріупольська ТГ), Владислав Луб (Краматорська ТГ).

Про олімпійські перспективи борців, їх потенціал та підготовку доповіли тренери Школи вищої спортивної майстерності Олег Євтушенко, Олександр Веремієнко, тренер Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки та ШВСМ Максим Єфремов, тренер Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з греко-римської боротьби ім. Г.Г. Узуна Олексій Кривощоков, а також директор Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з видів боротьби, координатор з розвитку вільної та греко-римської боротьби в регіоні Олександр Соколов.

Важливими щодо майбутніх олімпійських перспектив Донеччини у вільній і греко-римській боротьбі стануть результати участі вищеназваних кандидатів на Париж-2024 у чемпіонатах України, що пройдуть наприкінці поточного року та на початку наступного, а також виступи на закордонних турнірах в 2023-му. Визначальною тут і зараз є змагальна практика, якої в цей непростий для нашої країни не вистачає більшості спортсменів.

Зважаючи на нерідкі випадки травм серед борців Донецької області, було підкреслено необхідність повноцінного медичного обстеження та ефективного відновлення за допомогою спортивних лікарів КНП «Донецький регіональний центр спортивної медицини».

 
 
04.10.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах