Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Справжній майстер. Справжній воїн

Захищаючи Україну від російської військової агресії, героїчно загинув 20-річний маріупольський спортсмен Максим Малков. 
 
Максим займався морським веслуванням, входив до складу збірної команди Донецької області, став срібним призером чемпіонату України, бронзовим призером міжнародних змагань. У грудні 2021-го наказом Міністра молоді та спорту України йому присвоїли звання «майстер спорту України». Отримати омріяне посвідчення він не встиг.
 
Максим – хлопець сором’язливий. Але рішучий, якщо йдеться про справи серйозні. У лютому Малков вступив до лав захисників Маріуполя, хоча не мав спеціальної військової підготовки і навіть досвіду строкової служби. У травні він отримав поранення і контузію. Потім друзі відшукали його прізвище в списках «Червоного Хреста» серед загиблих на «Азовсталі»… 
 
26 вересня відбулась нарада управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації, під час якої начальник управління Володимир Мицик передав значок і посвідчення «майстер спорту України з морських єдиноборств» на ім’я Максима Малкова. Їх отримав товариш загиблого героя – президент обласної федерації морського веслування Дмитро Стєпнов. Згодом посвідчення і значок він вручить мамі Максима, яка досі залишається у Маріуполі.  
 
«Я маю за честь отримати посвідчення «Майстра спорту України» за свого товариша по команді Малкова Максима. Це звання для нього було дуже важливо, та отримав він його посмертно. Хочу щоб всі розділили зі мною ту величезну вдячність, яка переповнює мене. Цей хлопець віддав життя за нас з вами, за нашу Україну, за наш Маріуполь, долучившись добровільно до лав захисників одразу після 24 лютого. Він назавжди залишився в «Азовсталі». Ми у невідплатному боргу перед ним, але не думаю, що він хотів щоб ми жаліли його. Він справжній воїн і морський вовк, який виявився одним з найсміливіших людей з тих, що я знав! Ми обов’язково зробимо круті змагання на твою честь після перемоги, та будемо вдячні тобі все життя! Колишніх майстрів спорту не буває! Слава герою!» – зазначив Дмитро Стєпнов. 
 
 
26.09.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах