Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Інваспорт. На чемпіонаті світу з шахів Тетяна Бакланова здобула два «золота», а Олексій Філіппських – «срібло»

Національна дефлімпійська збірна команда України з шахів успішно завершила змагання командного чемпіонату світу з шахів серед спортсменів з порушенням слуху, який з 14 по 24 вересня відбувся у місті Варшава (Польща).
 
У чемпіонаті світу взяли участь 24 країни. Україну представили 15 спортсменів, у тому числі чотири – в юнацькому розряді. У підсумку українські шахісти вибороли чотири престижні нагороди: особисте «золото», командне «золото», особисте «срібло» і командне «срібло». 
 
Спершу наші спортсменки здобули «золото» та «срібло» в категорії «бліц». Титул чемпіонки світу виборола представниця Донецької області – заслужений майстер спорту України Тетяна Бакланова (м. Маріуполь), яка була безумовною лідеркою чемпіонату і випередила Наталю Мироненко з Полтавської області, яка стала срібною призеркою. 
 
У жіночому чемпіонаті світу змагались сім команд. Найкращою стала збірна України: Тетяна Бакланова (Донецька область), Наталя Мироненко (Полтавська область), Альона Осипова (Харківська область) та Світлана Гончар (Одеська область). Наша команда набрала 10 очок і посіла перше місце, на другому місці – Латвія (9 очок), на третьому – Польща (8 очок).
 
У чоловічому чемпіонаті світу суперничали 12 команд, і протягом усього турніру лідер змінювався, тож остаточно все вирішилося у заключному, дев’ятому турі. У підсумку до трійки кращих увійшли збірні Хорватії (16 очок), України (14 очок) та Польщі (13 очок). Віце-чемпіонами світу стали: Олексій Філіппських (Донецька область), Тарас Овчаров (м. Київ), Володимир Заболотний (Рівненська область), Олексій Мусієнко (м. Київ) та Денис Колб (Львівська область). 
 
Кращим гравцем чоловічої команди став майстер спорту України Олексій Філіппських (м. Краматорськ). За дев’ять турів він набрав 7 очок, і це вагомий внесок в успіх команди. Для Олексія Філіппських це перша міжнародна нагорода.
 
 
Перебіг змагань можна ще раз переглянути на офіційному сайті чемпіонату: https://chessdeafwarsaw2022.com/.
 
Зазначимо, що оргкомітет чемпіонату світу щиро підтримав українську команду та закликав усю шахову спільноту долучитися. І задля цього навіть створив спеціальну сторінку підтримки: https://zrzutka.pl/en/s47n8d.
 
Додамо, що результати чемпіонату є досить оптимістичними для України – попри всі негаразди, які переживають наші шахісти, та зважаючи на те, що цей чемпіонат світу – визначальний перед зимовими Дефлімпійськими іграми-2023, що пройдуть в Австрії. Нагадаємо, що з 2019 року шахи включено до програми зимових Дефлімпіад. 
 
 
24.09.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах