Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


#OlympicLab із Сергієм Бубкою відкрив Європейський тиждень спорту

Національний олімпійський комітет України, який з 2018 року виступає координатором Європейського тижня спорту #BeActive в нашій державі, організував «Чат з чемпіоном», гостем якого став легендарний легкоатлет, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка. Цей формат є одним із напрямків освітнього проєкту НОК #OlympicLab.

23 вересня, у день старту Тижня #BeActive, захід об’єднав учнів, студентів і фахівців Броварського, Дніпропетровського, Донецького, Львівського та Харківського фахових спортивних коледжів, а також представників регіональних відділень НОК України.

«Війна стала випробуванням не лише для українського народу, а й для всього світу. Тому сьогодні, як ніколи, ми повинні бути об’єднаними, здоровими, міцними. Ми повинні боротися за нашу спільну перемогу, боротися за наші права, за нашу державу та наші інтереси. І для цього українське молоде покоління має бути сильним як фізично, так і ментально.

Ми – українці – розділяємо європейські цінності, ми є частиною європейської сім’ї. Україна – це Європа! Я пишаюся тим, що ми отримали статус кандидата на членство в ЄС. Це стало можливим завдяки і нашим спортсменам. Наша країна вже декілька років активно долучається до заходів Європейського тижня спорту. Ми маємо рекордну кількість амбасадорів цього заходу в Україні, які мають видатні здобутки. Їхні поради та досвід є дуже корисними для нашої молоді та громадян», – відзначив Сергій Бубка.

Учасникам заходу презентували відеоролик із серії «Формула успіху» за участю Олімпійського чемпіона 1988 року зі стрибків з жердиною.

Розмова почесного гостя з молоддю вийшла теплою і щирою. Хлопці та дівчата поцікавилася у Сергія Бубки, чому він обрав саме легкоатлетичну дисципліну стрибки з жердиною, ставлення до цього батьків, хто є його взірцем у спорті, які відчуття він мав від здобуття олімпійського «золота» Сеулу та про інші пам’ятні події в кар’єрі, які якості повинні розвивати атлети задля найвищих досягнень, як молодим спортсменам у період війни зберегти позитивний психологічний настрій та наскільки важливим є спортивний фронт для перемоги України над агресором. І на всі питання багаторазовий чемпіон та рекордсмен дав вичерпні відповіді й добрі поради, що має стати додатковою мотивацією на шляху до яскравих перемог.

Завершився захід нагородженням представників олімпійської родини Подяками від НОК України. До переліку відзначених увійшли і дві представниці Донеччини: викладач спеціальних дисциплін Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки Катерина Горбенко та студентка коледжу, чемпіонка Європи і дворазова чемпіонка світу U17 з боротьби вільної Марія Єфремова.

Слоган Європейського тижня спорту: «BeActive! Будь активним, здоровим та сильним! Бери приклад з зірок українського спорту, обирай собі вправу до душі, тренуй тіло і дух щодня. Маленькими кроками до великої перемоги!».

 
 
 
 
23.09.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах