Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Важкоатлети Донеччини здобули низку нагород на чемпіонаті України в Хмельницькому

З 13 по 18 вересня в місті Хмельницький відбувся чемпіонат України-2022 з важкої атлетики серед чоловіків та жінок, що зібрав 185 спортсменів із різних регіонів.

Від Донецької області на змаганнях виступили 13 важкоатлетів – представники Бахмутської, Білозерської, Вугледарської, Дружківської, Краматорської, Новогродівської та Селидівської громад. Нагороди за сумою двоборства здобули чотири вихованці Школи вищої спортивної майстерності регіону та Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з важкої атлетики (1 «золото», 2 «срібла», 1 «бронза»), ще двоє задовільнилися малими медалями.

Чемпіонкою України у ваговій категорії 64 кг стала представниця Дружківки Ольга Івженко, результати якої в окремих вправах також виявилися найкращими: ривок – 90 кг, поштовх – 111 кг (рекорд України серед юніорок), сума – 201 кг (рекорд України серед юніорок).

Серед чоловіків у ваговій категорії до 109 кг на п’єдестал пошани піднялися два важкоатлети Донецької області. Срібним призером із сумою двоборства 346 кг був Владислав Прилипко із Селидового (2 місце в ривку – 155 кг, 1 місце в поштовху – 191 кг), бронзовим призером із сумою 300 кг – Максим Навольнєв із Новогродівки (3 місце в поштовху – 167 кг).

«Срібло» у ваговій категорії понад 87 кг серед жінок отримала Кристина Бородіна з Вугледару, зібравши у сумі 222 кг: у ривку – 99 кг, у поштовху – 123 кг.

Бронзовими медалями у вправі «ривок» відзначилися:

- з результатом 59 кг у ваговій категорії 49 кг – Марина Александрова з Білозерського, яка із сумою 133 кг стала четвертою;

- з результатом 135 кг у ваговій категорії 89 кг – Ілля Куліков з Вугледару, сума якого 296 кг була також четвертою в заліку.

Додамо, що норматив майстра спорту України на змаганнях вдалося виконати двом вихованцям відділення Обласної СДЮСШОР з важкої атлетики в місті Білозерське, призерам нещодавнього чемпіонату Європи серед юнаків до 17 років Глібу Березіну та Андрію Боровському.

Підготували важкоатлетів Донецької області, які вибороли нагороди в Хмельницькому, тренери Володимир Жога, Денис Задрановський, Ігор Обухов, Віктор Романчук, Володимир Худін.

 
 
 
22.09.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах