Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сумоїсти Донеччини вибороли 7 медалей на чемпіонаті Європи в Польщі

З 2 по 4 вересня в польському місті Кротошин відбувся чемпіонат Європи з сумо, який зібрав 400 спортсменів із 12 країн у вікових групах дорослі й молодь до 21 та до 23 років.

Від Донецької області в складі збірної команди України успішно виступили представники Бахмутської громади. У їх активі виявилося 7 медалей: 3 золоті, 2 срібні та 2 бронзові.

За підсумками особистих змагань чемпіоном Європи серед дорослих у ваговій категорії понад 115 кг став Олександр Вересюк. Також він посів друге місце в абсолютній чоловічій ваговій категорії. Єлизавета Моренко виборола дві бронзові нагороди – у абсолютній ваговій категорії серед молоді до 21 року та до 23 років.

У командній першості Олександр Вересюк та Костянтин Коробко стали володарями «золота» серед чоловіків, а Єлизавета Моренко отримала «срібло» в складі жіночої команди України до 21 року.

Сумоїсти Донеччини є вихованцями тренерів Олега Реви, Сергія і Любові Коробко.

Додамо, що до суддівської колегії чемпіонату увійшли дві представниці Донецької області – судді міжнародної категорії Ольга Митник та Юлія Кадиграбова.

У загальнокомандному заліку національна збірна України посіла перше місце. Наші сумоїсти загалом здобули 50 медалей (26 золотих, 11 срібних, 13 бронзових), серед дорослих – 21 нагороду (9 золотих, 6 срібних, 5 бронзових).

 
 
08.09.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах