Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Радіоспортсмени з Лиману здобули для України 8 медалей чемпіонату світу

З 28 серпня по 3 вересня в болгарському місті Боровець відбувся чемпіонат світу з радіоспорту, де кращих у спортивній радіопеленгації визначали дорослі та юніори з 21 країни світу.

У складі збірної України Донецьку область гідно представили два спортсмени з міста Лиман: заслужений майстер спорту Олексій Іванько та кандидат в майстри спорту Ірина Полубенцева. У їх активі – 8 медалей: 4 золоті, 3 срібні та 1 бронзова.

Олексій Іванько у віковій категорії M21 здобув чотири перемоги в класичних дистанціях на діапазонах 3,5 МГц та 144 МГц – дві в особистих змаганнях і дві в командних (разом із Дмитром Іщенком, Олександром Марчуком, Федором Карповичем). У індивідуальному заліку Олексій показав час 40 хвилин у змаганнях на діапазоні 3,5 МГц та 45 хв. 47 сек. на діапазоні 144 МГц, випередивши суперників із Болгарії, Литви, Німеччини, Румунії, Словаччини, Словенії, США, Угорщини, України, Чехії та Швеції. Також Іванько став срібним призером у дисципліні «фоксоринг» (48 хв. 57 сек.) і бронзовим призером у виді «спринт» (19 хв. 08 сек.).

Ірина Полубенцева у віковій категорії W19 разом із співвітчизницями Анастасією Бондарчук і Анастасією Ковтун піднялися на другі сходинки п’єдесталу пошани за підсумками командного заліку на діапазонах 3,5 МГц та 144 МГц.

Відзначимо, що участь у змаганнях зі спортивної радіопеленгації вимагає фізичної, технічної й тактичної підготовки. Спортсмени за допомогою мапи місцевості, компаса і спеціального приймача-пеленгатора з антеною направленої дії мають знайти радіопередавачі – «лисиці», що працюють на радіолюбительських діапазонах і розташовані в лісовій місцевості. Мета змагань – знайти задане число «лисиць» за певний проміжок часу.

05.09.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах