Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Юні пауерліфтери Донеччини – переможці та призери чемпіонату світу в Туреччині

Низкою нагород на чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед дівчат, юнаків, юніорів і юніорок, що відбувся з 27 серпня по 4 вересня в турецькому місті Стамбул, відзначилися спортсмени Донецької області з Дружківської, Краматорської, Мангушської та Мирноградської громад.

Загалом на світовій першості в складі збірної України виступили 11 представників Донеччини у екіпірувальному дивізіоні, 10 з яких здобули медалі, 8 піднялися на п’єдестал пошани за сумою триборства.

У віковій групі дівчата до числа кращих увійшли дві наші спортсменки. Єлизавета Заєць із Краматорська, вихованка тренерів Олексія та Альони Бичкових, стала призеркою у ваговій категорії 43 кг: отримала «бронзу» в жимі лежачи (з результатом 40 кг), «срібло» у присіданні (100 кг), становій тязі (97,5 кг) і сумі триборства (237,5 кг). У ваговій категорії 63 кг Марія Збандут із Мангушської громади (перший тренер Іван Збандут, тренер Катерина Бородай-Збандут) була другою в присіданнях із результатом 160 кг та третьою в триборстві, зібравши в сумі 380 кг.

Серед юнаків Донецьку область на світовій першості представили 5 пауерліфтерів, які допомогли збірній України посісти в цій віковій групі перше загальнокомандне місце серед 9 країн-учасниць.

У юнацькій ваговій категорії до 66 кг на поміст вийшли одразу двоє наших атлетів. Микола Годунов із Дружківки, вихованець тренера Сергія Федоренка, здобув «срібло» у присіданнях (215 кг) і «бронзу» в сумі триборства (505 кг). Уродженець Краматорська Едуард Андреєв, підопічний тренерів Олексія та Альони Бичкових, посів третє місце в жимі лежачи (142,5 кг).

Також два пауерліфтери Донеччини виступили у ваговій категорії до 83 кг. Давид Рубець став переможцем у жимі лежачи (155 кг), срібним призером у присіданнях (265 кг) і сумі триборства (637,5 кг), Василь Збандут – бронзовим призером у присіданнях (242,5 кг). Обидва представляють Мангушську громаду, їх тренером є Катерина Бородай-Збандут. Перший тренер Давида – Олександр Рубець, перший тренер Василя – Іван Збандут.

Серед юнаків у ваговій категорії до 105 кг тріумфував представник Краматорська Дмитро Рожанський. Вихованець Олексія та Альони Бичкових став абсолютним чемпіоном змагань, виборовши «золото» у кожній вправі та в триборстві: присідання – 302,5 кг, жим лежачи – 182,5 кг, станова тяга – 287,5 кг, сума – 772,5 кг.

За підсумками змагань у віковій групі юніорки медалями відзначилися три пауерліфтерки Донецької області, що дозволило збірній України бути першою в загальнокомандному заліку серед 14 держав.

У ваговій категорії до 47 кг Тетяна Жидкова, яка виступає за Краматорськ під орудою тренерів Олексія та Альони Бичкових, піднялася на першу сходинку п’єдесталу в присіданнях (130 кг), жимі лежачи (47,5 кг), становій тязі (85 кг) та сумі триборства (262,5 кг).

Вероніка Бордюг із Мирнограда, вихованка Костянтина Бордюга, у ваговій категорії до 63 кг здобула «бронзу» у жимі лежачи (110 кг) і становій тязі (157,5 кг), а також «срібло» в присіданнях (192,5 кг) і сумі триборства (460 кг).

У ваговій категорії до 84 кг представниця Дружківки Альона Борщевська, тренером якої є Сергій Федоренко, стала кращою в присіданнях (205 кг – особистий рекорд), другою в жимі лежачи (125 кг), становій тязі (160 кг) і сумі триборства (490 кг). Відзначимо, що завдяки цим результатам пауерліфтерка виконала норматив майстра спорту України.

Ще один спортсмен Донеччини виступив у віковій групі юніори. Дмитро Вовчок із Краматорська, вихованець тренерів Олексія та Альони Бичкових, у цьому році не зміг зачепитися за нагороди, посівши 4 місце в присіданнях (300 кг), 5 місця в жимі лежачи (200 кг) і сумі триборства (740 кг).

Загалом в складі української команди з пауерліфтингу на чемпіонаті світу в Туреччині виявилося 18 переможців та призерів за сумою триборства. Національна збірна щиро дякує Збройним Силам України за можливість готуватися до змагань та гідно представляти рідну державу на міжнародній спортивній арені!

04.09.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах