Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Пауерліфтери Донеччини здобули 3 медалі чемпіонату Європи з жиму лежачи

На європейській першості з екіпірувального та класичного жиму лежачи серед усіх вікових груп, що з 2 по 7 серпня відбулася в столиці Угорщини Будапешті, володарями нагород стали три спортсмени Донецької області в складі збірної України.

Представники міста Дружківка й підопічні тренера Сергія Федоренка здобули два «золота» і одне «срібло» в екіпірувальному жимі лежачи.

Вкотре підтвердив своє лідерство в цій вправі у відкритій віковій групі серед чоловіків майстер спорту України міжнародного класу Костянтин Мусієнко. Вже у першому підході він зафіксував штангу вагою 320 кг, що була недосяжною для його суперників, і далі двічі намагався підкорити світовий рекорд, але спроби на 351,5 кг судді не зарахували. В абсолютному заліку чоловічих змагань Костянтин опинився на другій сходинці.

Серед дівчат перше місце в категорії до 63 кг посіла Регіна Фурсенко з результатом 80 кг.

У змаганнях юніорок в категорії до 76 кг другою з результатом 112,5 кг стала Альона Борщевська.

Додамо, що ще одній спортсменці Донецької області на чемпіонаті Європи Катерині Пініонж зовсім трохи не вистачило до нагороди. Серед жінок у категорії до 69 кг вона боролася до останнього підходу, впоралась із вагою 117,5 кг, але поступилася бронзовій призерці за власною вагою, посівши 4 місце. Катерина – представниця Маріуполя, її тренером є Степан Ніколюкін.

 
 
 
11.08.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах