Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


До Дня Державності України легенди футболу зіграли з військовослужбовцями

Історичний товариський футбольний матч на підтримку Збройних Сил України відбувся 28 липня в місті Дніпро. У свято Дня Державності України на полі зустрілися збірні легенд українського футболу та військовослужбовців.

Наших воїнів представила команда «Слов’янськ-АТО», яка в 2021 році стала володарем першого в історії Кубку Захисників України, здобула перемогу в «Лізі учасників АТО», а також виграла чемпіонат і Кубок Донецької області серед аматорів. Щоправда, гравці цього самобутнього колективу близько півроку не виходили на футбольний майданчик, адже з початком повномасштабного російського вторгнення боронять суверенітет і незалежність України зі зброєю в руках.

Суперниками наших захисників на полі була збірна ветеранів українського футболу: легенди «Дніпра», чемпіони Олімпійських ігор 1988 року Євген Яровенко та Олексій Чередник, колишні гравці збірної України Олег Шелаєв, Микола Медін, Олександр Червоний, Андрій Полунін, Олександр Поклонський, Олександр Грицай, Володимир Коробка, чемпіон Європи U-19 Артур Карноза та грізний форвард дніпрян початку 1970-х Василь Лябик, під керівництвом не менш знаного тренера Олега Тарана.

Зі словами сердечної вдячності за мужність та відвагу, проявлені на передовій, до військових звернулися перший віцепрезидент Української асоціації футболу Алан Плієв, віцепрезидент УАФ Юрій Почотний, начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, голова Дніпропетровської футбольної асоціації Віктор Андрухів, перший заступник голови Асоціації футболу Донецької області Олександр Косевич. Почесні гості наголосили, що саме єдність та незламність усіх українців є запорукою сьогоднішніх військових звитяг і спортивних перемог.

Збірна легенд українського футболу першою відкрила рахунок у матчі, однак військовослужбовці спромоглися на камбек, забивши два м’ячі у відповідь. Наприкінці зустрічі ветеранам спорту вдалася гольова контратака, що і зафіксувала остаточний результат – бойову нічию 2:2, як торжество майстерності, стійкості духу та безмежної віри у власні сили.

По завершенню матчу, що подарував усім учасникам незабутні позитивні емоції, кожен гравець команди «Слов’янськ-АТО» отримав персональну грамоту та брендований м’яч УАФ з автографами футбольних легенд.

 
 
 
28.07.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах