Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Марія Єфремова захистила титул чемпіонки світу U17

Дві спортсменки Донеччини виступили на чемпіонаті світу з боротьби вільної серед юніорок до 17 років, який відбувся з 25 по 29 липня в Римі (Італія).
 
Марія Єфремова і Анастасія Задворна – представниці міста Бахмут, а також Школи вищої спортивної майстерності Донеччини. А ще Марія є спортсменом-інструктором Донецької обласної штатної команди резервного спорту на 2022 рік. Обидві борчині навчаються в Донецькому обласному спеціалізованому фаховому коледжі спортивного профілю ім. С.Бубки і тренуються під орудою заслужених тренерів України Андрія і Максима Єфремових.
 
У ваговій категорії до 49 кг Анастасія Задворна вдало зробила перший крок на шляху до фіналу, здобувши вольову перемогу над Нірадж Нірадж з Індії – 3:1 (6:2). На жаль, розвинути успіх не вдалося: у чвертьфіналі її зупинила японка Міхоко Такеучі – 4:1 (12:1), а у втішній сутичці Задворна не впоралась зі словачкою Рекою Хегедус – 3:1 (6:1). У підсумку посіла десяте місце серед 18 учасниць.
 
Справжнім відкриттям минулорічного світового форуму U17 в Будапешті стала Марія Єфремова, яка у 15-річному віці впевнено перемогла більш досвідчених суперниць і виборола чемпіонський пояс. Відтоді її вважають молодою зірочкою, але ж подвійну мотивацію у всіх викликає поєдинок саме з чемпіонкою. 
 
Захист світового титулу Марія Єфремова розпочала з дострокової перемоги по балах над турчанкою Севім Акбас. А двох наступних суперниць поклала на лопатки – Марію-Антоніну Шкудларек з Польщі і Халюн Бямбасурен з Монголії. Глядачів вразила майстерність і впевненість українки, як і сухі рахунки сутичок – 4:0 (10:0), 4:0 (10:0), 5:0 (8:0), 5:0 (6:0) відповідно.
 
 
Фінальний двобій справдив очікування справжніх шанувальників боротьби – напружений, драматичний, з непередбачуваною розв’язкою. Спочатку Сакура Оніші з Японії напрацювала на один бал за активність, проте по перерві Єфремова у той же спосіб відновила рівновагу. Тож все вирішили останні секунди, на яких японка намагалась відчайдушно атакувати, але наша борчиня блискуче виконала контрприйом, який виявився переможним. Після оголошення фінального рахунку – 3:1 (3:1) – щаслива Марія здійснила коло пошани з національним прапором, і на церемонії нагородження пролунав наш славень.  
 
Наразі в доробку 16-річної Єфремової – два титули чемпіонки світу (U17) і три титули чемпіонки Європи (U15/U17). Її феноменальна серія звитяг на міжнародних турнірах складає 24 сутички з сумарним рахунком 229:11. Вітаємо непереможну чемпіонку та її наставників – Андрія і Максима Єфремових, тренерів-викладачів ДОСФКСП ім. С.Бубки. 
 
Додамо, що брати Єфремови безпосередньо сприяли перемогам україночок на світовому форумі в італійській столиці. Виступивши в десяти вагових категоріях, наші співвітчизниці вибороли п’ять нагород («золото», «срібло» і три «бронзи»). І в підсумку увійшли до топ-трійки – Японія (180 балів), Індія (149), Україна (112) – серед 38 країн-учасниць командного заліку.
 
 
 
30.07.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах