Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Юні радіоспортсменки з Лиману здобули для України медалі чемпіонату світу в Румунії

З 29 червня по 3 липня в румунському Тиргу-Жіу відбувся юнацький чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації, де від Донецької області в складі збірної України виступили дві представниці міста Лиман.

У боротьбі зі спортсменками до 14 років з Молдови, Польщі, Угорщини та Чехії сім медалей отримали Ірина Полубенцева і Анастасія Сорока – вихованки ОДЮСШ для дітей та спортклубу «RadioOrienteering team Fox», тренером яких є Олексій Іванько.

За підсумками командних змагань у класичних дистанціях на діапазонах 144 МГц та 3,5 МГц наші дівчата в складі збірної України здобули по два «срібла».

В особистому заліку Ірина Полубенцева стала володаркою золотої нагороди у вправі «спринт» (з біговим часом 13 хвилин 38 секунд), а також двох срібних у змаганнях на діапазоні 144 МГц (з результатом 29.17 хв.) і на діапазоні 3,5 МГц (з результатом 32.25 хв.).

Відзначимо, що участь у змаганнях зі спортивної радіопеленгації вимагає фізичної, технічної й тактичної підготовки. Спортсмени за допомогою мапи місцевості, компаса і спеціального приймача-пеленгатора з антеною направленої дії мають знайти радіопередавачі – «лисиці», що працюють на радіолюбительських діапазонах і розташовані в лісовій місцевості. Мета змагань – знайти задане число «лисиць» за певний проміжок часу.

 
 
05.07.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах