Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Ольга Саладуха здобула «срібло» чемпіонату світу з легкої атлетики в приміщенні

У польському місті Сопот триває чемпіонат світу з легкої атлетики в приміщенні. Учасниками змагань стали 587 атлетів зі 141 країни світу. Серед них – і 19 українців. 

Від Донецької області в складі збірної команди України на змагання поїхали Ольга Саладуха (потрійний стрибок), Ольга Ляхова (800 м), Світлана Шмідт (3000 м) та Данило Даниленко (естафета 4х400 м).

На другий день змагань, 8 березня, донеччанка Ольга Саладуха виграла срібну медаль чемпіонату світу в приміщенні в потрійному стрибку. Це єдиний турнір, з якого в неї не було медалей до сьогоднішнього дня.

У найкращій зі спроб Ольга приземлилася на позначці 14,45 м, лише одним сантиметром поступившись росіянці Єкатерині Конєвій.

«Це був, мабуть, найменш результативний чемпіонат світу за всю історію. Жодна з учасниць не змогла справитися з сектором, хоча всі ми були готові. І результати протягом сезону це показали, - розповіла Саладуха. - Поміст – специфічна річ, але я люблю на ньому виступати. Два роки встановлювала національні рекорди. І не приховуватиму, що хотіла продовжити цю традицію: до Сопоту їхали за «золотом» і рекордом. Звісно, друге місце теж не так і погано. І значить, у мене все попереду».

Наставником Ольги є Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури та спорту України Анатолій Бойко.

Також у другий день змагань чоловіча естафетна команда 4х400 метрів у складі Віталія Бутрима, Євгена Гуцола, Дмитра Бікулова і Данила Даниленка встановила національний рекорд (3.07,54 хв.) і вийшла до фіналу.

Ольга Ляхова на дебютному для себе чемпіонаті світу в приміщенні завершила змагання з бігу на 800 метрів дев’ятою. При цьому українка показала свій найкращий результат нинішнього сезону – 2.02,71 хв.

«Я задоволена, хоча план для себе ставила вищий, як і будь-який спортсмен. Інколи навіть тренер не знає, наскільки високо це буває, - посміхається Ольга. - Але краще так, ніж занизити планку. Бо тоді ризикуєш показати ще нижчий результат, ніж навіть думав. Розуміла, що з мого забігу вийти до фіналу буде дуже складно, але хотіла встановити особистий рекорд або пробігти близько до нього. Проте думаю, вийшло теж непогано».

Світлані Шмідт, на жаль, не вдалося наблизитися ані до особистого рекорду, ані до найкращого результату сезону. Подолавши 3000 м з часом 9.25,98 хв., вона була 15-ю.

 
За інформацією прес-служби Федерації легкої атлетики України

Фото: Валерій Білокрил

 
09.03.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах