Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На Донеччині обговорили склад обласної штатної команди резервного спорту на 2022 рік

Спортивне життя Донеччини не припиняється в умовах воєнного стану, введеного через російську збройну агресію проти України. Зокрема, 2022-й рік не стане виключенням щодо формування складу Донецької обласної штатної команди резервного спорту.

Нагадаємо, що вперше така команда в регіоні була створена навесні 2019-го з метою заохочення перспективних атлетів з олімпійських видів спорту не старше 23 років, які би набували трудового стажу та отримували заробітну плату із обласного бюджету.

Засідання комісії з комплектування на конкурсній основі складу Донецької обласної штатної команди резервного спорту на 2022 рік відбулося 10 травня в режимі онлайн під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира Мицика.

Про відбір кандидатів доповіла начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління, секретар комісії Марина Будовій. Так, вона зазначила, що до складу штатної команди з олімпійських видів спорту зараховуються: 1) спортсмени, які посіли 1 місце на чемпіонатах України серед юнаків, дівчат та юніорів, юніорок; 2) спортсмени, які посіли 1-2 місце на чемпіонатах України серед молоді (чоловіки, жінки); 3) спортсмени, які посіли 1-3 місце на чемпіонатах України серед дорослих (чоловіки, жінки). Якщо на зарахування до складу штатної команди претендує більша кількість кандидатів, ніж дозволяють фінансові можливості, перевага надається тим атлетам, які додатково мають кращі спортивні результати за сукупністю їх досягнень.

Усього на розгляд надійшли документи щодо 47 кандидатур. За підсумками детального обговорення кожної з них члени Конкурсної комісії прийняли рішення про включення 27 спортсменів до складу команди з 20 штатних одиниць: 13 осіб – на 1 ставку, 14 осіб – на 0,5 ставки. Наступним кроком є відправлення цього переліку на погодження до Міністерства молоді та спорту України.

Передбачається, що Донецька обласна штатна команда резервного спорту на 2022 рік включатиме представників 9 видів спорту: боксу, боротьби вільної, боротьби греко-римської, важкої атлетики, велосипедного спорту, дзюдо, легкої атлетики, плавання, триатлону.

 
 
11.05.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах