Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Дзюдоїстів Донецької області тепло прийняли в Ужгороді

Через війну, розв’язану російським агресором в Україні, багато спортсменів вимушені були покинути свої домівки – всебічна підтримка у забезпеченні нових місць для їх тренувань надається як в інших регіонах нашої держави, так і за кордоном.

28 дзюдоїстів Донецької області під керівництвом тренерів Дмитра Ігнатенка та Інги Бобровської з початку квітня гостинно прийняло румунське місто Констанца. Організованої відправки за кордон чекає і друга група представників цього виду спорту, які наразі продовжують підготовку в різних регіонах України.

У місті Ужгород тепло зустріли дзюдоїстів Донеччини з Бахмута, Краматорська, Лиману, Маріуполя, Мирнограду, Покровська, Слов’янська і Маріупольського району. Це стало можливим завдяки ініціативі президента Закарпатської обласної федерації дзюдо Валерія Пересоляка та за сприяння старшого тренера цієї федерації, директора Дитячо-юнацької спортивної школи Холмківської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області Дмитра Смагіна. Супроводжують наших спортсменів два наставники з дзюдо: тренер-викладач Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки Данило Мільошкін та тренер-викладач ДЮСШ №1 Краматорської міської ради Андрій Боровик.

«До Ужгорода приїхало багато дітей: окрім дзюдоїстів із Донеччини, це представники Сумської, Херсонської, Київської, Одеської, Харківської областей, – розповідає Дмитро Смагін. – Одна частина мешкає з батьками в орендованому житлі, а інших ми розмістили прямо в спортивному залі, де проходять тренування. Окремо займаються молодша і старша групи. Тренування майже кожного дня. Вихідним є неділя, у середу – це активний відпочинок: футбол і басейн. П’ятниця – це «день боротьби», коли ми запрошуємо дзюдоїстів із інших клубів Ужгорода».

«Хаджиме» – за цим голосовим сигналом наставника розпочинається кожна чергова сесія тренування дзюдоїстів. На татамі спортсмени проводять розминку, відпрацьовують технічні прийоми, змінюють спаринг-партнерів.

«Дзюдоїсти Донеччини двома групами приїхали до Ужгорода 12 квітня, і Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С.Бубки має представництво в 5 учнів, – говорить тренер цього закладу Данило Мільошкін. – Наразі чекаємо, коли для нас та дітей з інших регіонів України буде схвалено виїзд на закордонний навчально-тренувальний збір. Від Донецької області загалом має бути 29 чоловік. До нас приєднаються ті діти, які наразі перебувають у інших регіонах України, а також ті, хто вже виїхав зі своїми батьками за кордон. Точний час і місце проведення цього збору нам поки невідомі, але ми знаємо, що дуже важливу роль у його організації відіграють Міжнародна федерація дзюдо (IJF) та Федерація дзюдо України, керівниками яких є Маріус Візер і Михайло Кошляк відповідно – дуже велика вдячність їм за таку необхідну і потужну допомогу».

 
 

У короткі перерви між тренувальними блоками заняття діти і тренери слідкують за перебігом чемпіонату Європи з дзюдо в столиці Болгарії Софії. Неймовірний емоційний сплеск і гучні овації лунають на честь перемоги українця Богдана Ядова, який у фіналі вагової категорії до 66 кг блискавично іппоном здолав іспанця Альберто Мартіна Гайтеро.

«Дзюдо – це дуже гарний вид спорту, який припав до душі з дитинства. Пам’ятаю, як у 6 років прохав батька відвезти мене на видовищні змагання з боротьби Кураш, що проводилися в селах і селищах поблизу рідного Маріуполя. Мені сподобалося, і я пішов на заняття з дзюдо – вже олімпійського виду боротьби, що є схожим на Кураш. Будучи учнем коледжу імені Сергія Бубки, виграв декілька всеукраїнських турнірів. Готувався до чемпіонату України, який мав відбутися 1-3 березня... Але сьогодні важливо, що в Ужгороді нам надали гарні умови для тренувань, нас дуже тепло прийняли, тож продовжуємо працювати!», - говорить 17-річний вихованець відділення дзюдо Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки Богдан Бурлаченко.

Бажаємо нашим спортсменам незгасної жаги до самовдосконалення, наснаги й невичерпного натхнення, які б стали запорукою нових яскравих перемог і здобутків!

 

04.05.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах