Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Чотири легкоатлети Донецької області продовжують тренування в Чехії

Війна, розв’язана російським агресором на території України, змусила наших спортсменів і тренерів зробити вагомі корективи в повсякдення: частина з них долучилася до лав Збройних Сил та територіальної оборони своєї держави, до волонтерського руху, а частина продовжує тренування за кордоном, аби прославити державу на спортивних аренах.

Серед 17 легкоатлетів України на навчально-тренувальному зборі в столиці Чехії Празі перебувають чотири спортсмени Донецької області. Це вихованці Школи вищої спортивної майстерності регіону Марія Миколенко – майстер спорту України міжнародного класу, переможниця Всесвітньої Універсіади 2019 року, учасниця Олімпійських ігор-2020, Олексій Поздняков – майстер спорту України з легкої атлетики, дворазовий переможець II Європейських ігор, Ігор Гончар – майстер спорту України, а також Олександр Сосновенко – майстер спорту України, учень Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки, атлет ШВСМ. Поруч зі спортсменами, які готуються до престижних стартів, знаходиться тренер-викладач з легкої атлетики ДОСФКСП ім. С.Бубки та ШВСМ Тетяна Серорез.

«Мій фронт – це спорт! Перемагаючи свою безпорадність, я виходжу на тренування, бо саме так я роблю власний внесок у нашу спільну перемогу! Я можу прославляти свою неньку-Україну і доводити, в черговий раз, що ми – народ сильних, незламних, нескорених!», – каже Марія Миколенко.

Відзначимо, що продовження підготовчого процесу наших атлетів за кордоном стало можливим завдяки роботі Українського фонду для підтримки професійних спортсменів, які постраждали від війни в Україні. Цей фонд 8 квітня запустили Світова легка атлетика (World Athletics) спільно з Міжнародним легкоатлетичним фондом (IAF) та Асоціацією членів «Діамантової ліги», у координації з Фондом солідарності Міжнародного олімпійського комітету. Мета фонду – забезпечити елітним українським легкоатлетам змогу тренуватися, проходити кваліфікацію та брати участь у змаганнях найвищого рівня після вторгнення росії в Україну.

Відео тренування Марії Миколенко та Олексія Позднякова: www.facebook.com/sportdonoda/videos/1629719374094605.

20.04.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах